- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdin heroj i uzorni student za Sputnjik: „U Ligu nacija sa knjigom – moram da učim“

© Foto : Ustupljeno Sputnjiku/ Dušan Nikolić Crvena zvezdaDušan Nikolić
Dušan Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
Pratite nas
Finalna serija između Crvene zvezde i Partizana u srpskom odbojkaškom prvenstvu donela je mnogo uzbuđenja, drame i preokreta, ali na kraju crveno-beli uspeli su da posle osam godina osvoje titule. Do nje ih je vodio Dušan Nikolić koji je proglašen za najkorisnijeg igrača finala i koje je svoje utiske podelo za Sputnjik.
Odbojkaši Crvene zvezde poveli su sa 2:0 u finalnoj seriji protiv Partizana, ali su se crno-beli vratili i izjednačili pa je tako morala da odluči majstorica u kojoj se istakao Dušan Nikolić, talentovani odbojkaš, koji se titulom oprostio od crveno-belog dresa koji je nosio još od juniorskih dana.
„Derbi u finalu, ništa se manje nije očekivalo. Bilo je pravo iznenađenje što smo završili lako prve dve utakmice. Dosta uspona i padova obe ekipe, turbulentnost svake utakmice, pa onda četvrta utakmica u kojoj smo se vraćali, neki prodani setovi. Iz ove perspektive mislim da smo naparavili lep spektakl i privukli širu javnost da podrži odbojku. Bilo je teško, ali kada se završi ovako pred punom Banjicom, kad se pobedi u petoj utakmici nakon što se pomučiš sve to pobedu čini dosta slađom i vrednijom. Svi smo srećni i zadovoljni“, rekao je na početku razgovora za Sputnjik Nikolić.
Osam godina su crveno-beli čekali na trofej.
„Ja sam oko sedam godina u Zvezdi, poslednju titulu su osvojili godinu dana pre mog dolaska, osim jednog Kupa, izostajali su trofeji. Drago mi je da sam na put u Zvezdi stavio tačku ovim trofejem, odlazim sa velikim uspehom, lep ispraćaj je ovaj trofej. Najlepši momenat u karijeri, drago mi je što mo uspeli da vratimo trofej na Marakanu, tamo gde i treba da bude “, istakao je talentovani Dušan.
Mladi 21-godišnji odbojkaš imao je fantastičnu sezonu. Na kraju ligaškog dela sezone proglašen je za najboljeg poentera, a onda je u finalnoj seriji sa Partizanom prosečno postizao 24 poena, da bi na kraju zaslužno poneo i MVP priznanje.
„Uvek volim tim da stavim u prvi plan i kada se priča o individulanim nagradama jer cele godine negujemo timski duh, svi su zaslužni za tu nagradu. Lično mi imponuje da dobijem znak za uložen trud, da je neko prepoznao, puno znači na ličnom planu, ali i da nije bilo toga najbitnije je da izborimo trofej i da se popnemo na vrh i završimo pobedom. Menjao bih se da ne dobijem MVP priznanje, a da osvojimo titulu“, objasnio je Nikolić.
Osim što je odbojkaš, Dušan je i student na Fakultetu za sport i Fakultetu za menadžment i trudi se da ocene ne trpe uprkos obavezama koje ima kao profesionalni sportista.
„Po prirodi sam ambiciozan, volim da budem na više frontova. Svetsan sam rizika našeg posla i da je škola važna. Odabrao sam fakultete koji mi izlaze u susret da mogu da budem na daljinu. Kada dođu meseci u kojima nemam obaveza prema klubu iskoristim da sednem sa knjigom i učim, za sad mi ide“, priča 21-godišnji odbojkaš.
Dušanovo ime nalazi se na i širem spisku za Ligu nacija zbog čega je posebno srećan.
„To je želja i velika čast, igrati za grb i zastavu, moje je da se trudim, radim i napredujem , a ako se pokažem to je posledica toga. Zna se da naša reprezentacija igra na visokom nivou, ozbiljni igrači sa ozbiljnim ambicijama, naravno da je jedna od potajnih želja zato je bitno nastaviti“, objasnio je Nikolić.
S obzirom da će ga u periodu Lige nacija zadesiti i ispitni rok sa sobom će morati da ponese i knjige.
„Ako se budem pridružio reprezentaciji u Ligi nacija, poneću knjigu da učim, to su obaveze koje moraju da se ispune. Pomaže mi dosta što imam više obaveza. Kada ih imam dosta onda bolje funkcionišem, što manje imam ne mogu ništa da stignem. Znači mi i za disciplinu, sam sport nas uči da moramo da radimo i da se trudimo“, objasnio je mladi odbojkaš.
Svoj odbojkaši put je kako kaže izggradio u Zvezdi, a sada je došlo vreme za rastanak. U crveno-belom dresu nije bilo lako, ali je bilo lepo. Bilo je potrebno vreme kako bi se Dušan dokazao, a kada je u tome uspeo stigao je do trofeja.
„U Železničaru je sam počeo da treniram, a u Zvezdi sam počeo da igram i gradim odbojkaši put. Kroz Zvezdu sam sazrevao. Bio sam na pozajmici u Spartaku posle se pridružio prvom timu. Poslednje tri godine sam stalni član prvog tima, generalno je lepo. Prvu godinu sam sedeo na klupi, prošle godine nisam igrao sve utakmice, ove godine sam sve vreme na terenu, drago mi je da sam se za to izborio i da sam opravdao poverenje. Trofej je nagrada za rad i trud“, ističe Nikolić.
Karijeru je odlučio da nastavi u inostranstvu.
„Prvo iddem na draft za Koreju kada se to završi znaćemo šta dalje, imam ponudu u Francuskoj ,tačno još ne znam“, rekao je na kraju razgovora Dušan Nikolić.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
SPORT
Novak saznao put do titule u Rimu: Ponovo kreće od Rusa – u finalu moguć susret sa Nadalom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala