- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Potcenili rusku vojsku: Mediji o krahu operacije NATO-a na Krimu

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaTestiranje nove modernizovane rakete PVO
Testiranje nove modernizovane rakete PVO  - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2024
Pratite nas
Severoatlantska alijansa nije uspela da pomogne Ukrajini da zauzme Krim, potcenivši moć ruske vojske, piše bivši pomoćnik zamenika sekretara za odbranu Stiven Brajan u članku za EconVue.
„Iako je Zapad pristupio ofanzivi sa izrazito negativnom, prilično potcenjivačkom slikom o ruskoj vojsci, rezultat je potkopao ove lakomislene pretpostavke. Sa najboljim komandantima i novom tehnikom i taktikom, Rusi su zaustavili ofanzivu koju je napravio NATO“, navodi se u tekstu.
Napominje se da je vojni blok proveo mesece naoružavajući i obučavajući 12 ukrajinskih brigada – najboljih od najboljih – da slome kontrolu Rusije nad teritorijama severno od Krima. Plan je bio da se odseku ruske trupe od poluostrva, zatim je trebao da usledi lukavi plan NATO-a da se uništi most što bi, navodno, omogućilo Ukrajini da povrati Krim od Rusije i zauzmu luke na Azovskom moru, objašnjava autor članka.
„SAD i NATO pažljivo su smislili scenariji napada uz pomoć najsavremenijih kompjuterskih simulatora. Timovi obučeni od strane NATO-a dobili su najbolje oružje.
Ruska vojska je, koristeći svoju tehnologiju, zaustavila najsavremenije NATO naoružanje, zaključio je Brajan.
Ukrajina je 4. juna započela ofanzivu na južnodonjeckom, artjomovskom i zaporoškom pravcu, bacivši u borbu brigade koje je obučavao NATO i naoružane stranom tehnikom. Ruske vlasti ističu da ukrajinske oružane snage nisu postignu rezultat i da su zapadni pokrovitelji očigledno bili razočarani napretkom kontraofanzive. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je 20. februara da su tokom neuspešne kontraofanzive od 4. juna 2023. godine Oružane snage Ukrajine izgubile 166 hiljada ljudi.
Paljba iz haubice hijacint u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Poljski general: Cela armija ukrajinskih muškaraca napustila zemlju; Odesa i Harkov na meti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala