- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

(K)iks Partizana i u Kruševcu: Crno-belima „visi“ Liga šampiona

© Miroslav TodorovicNatho
Natho - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2024
Pratite nas
Fudbaleri Partizana remizirali su sa Napretkom u Kruševcu u plej-ofu Superlige Srbije – 3:3 (2:1). Iako su crno-beli poveli u ranoj fazi meča, dozvolili su sebi da prime tri gola i morali su da se spasavaju u kasnoj fazi susreta, golovima Jankovića i Zahida.
Šesti meč u svim takmičenjima u kojem Partizan ne zna za pobedu! Malo je nedostajalo da crno-beli izjednače negativan klupski rekord iz marta 1990. godine, kada su nanizali šest poraza...
Na startu plej-ofa Partizan je ušao sa „plus sedam“, ali su katastrofalni rezultati i agonija u kojoj se klub nalazi uticali da ekipa iz Bačke Topole ekspresno istopi bodovni zaostatak. Tim Žarka Lazetića, je posle trijumfa nad Radničkim iz Kragujevca rezultatom 4:3, prišao na samo dva boda i tako se aktivno uključio u borbu za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Partizan je dobro ušao u meč protiv Napretka. Već u trećem minutu Nemanja Nikolić je propustio kolosalnu priliku, kada je sa 11-12 metara „otvorio“ stopalo i šutirao je pored gola.
Nije se dugo čekalo na novu priliku, s tim što je ovoga puta rezultiralo golom gostiju. Filipović je nadskočio čuvare posle kornera i s prve stative uspeo je da pošalje loptu u mrežu – 0:1 u 6. minutu.
Činilo se da će Partizan konačno prekinuti agoniju i crni niz, da bi umesto toga usledio „potop“.
Majdevac je pogodio za izjednačenje u 19. minutu, a Bastajić je u 26. kompletirao totalni preokret. Tim rezultatom otišlo se na poluvreme.
Isti igrač pogodio je i treći put za Napredak u 51. minutu. S druge strane, odbrana domaćih bila je za svaku pohvalu.
Talentovani 17-godišnji Pavle Mihajlović uspeo je u dva navrata da sačuva svoj tim od sigurnog gola. Napredak je u meč sa Partizanom ušao bez devetorice standardnih prvotimaca s velikim brojem igrača iz omladinskog pogona.
Ipak, nije Napredak uspeo da izdrži i da dođe do tri boda. Prvo je rezervista gostiju Aleksa Janković stigao do prvenca, nakon što je sa 17 metara desnom nogom uspeo da pogodi dalji ugao.
Konačnih 3:3 postavio je Gajas Zahid golom u 89. minutu na asistenciju Sameda Baždara.
Što se crno-belih tiče, posle poraza od Vojvodine i TSC-a, kao i šokantnog remija sa Napretkom, jasno je da šok-terapija u vidu smene Igora Duljaja i postavljanja Alberta Nađa na mesto šefa stručnog štaba, apsolutno nije uspela.
U Humskoj će debelo morati da se zapitaju kako i šta dalje, jer ukoliko se ovako nastavi treće mesto i ponovo ispuštena Liga šampiona, biće surova realnost posrnulog slavnog kluba.
Saša Ilić - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2024
SPORT
Ruska legenda ima poruku za Ilića: „Bilo bi lepo da me se seti“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala