- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Boston prejak za Klivlend – Luka se „ugasio“

© AP Photo / Marta LavandierLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2024
Pratite nas
Košarkaši Bostona savladali su Klivlend rezultatom 120:95, a Oklahoma je pobedila Dalas sa 117:95 u prvim mečevima polufinala Istočne i Zapadne konferencije NBA lige.
Boston Seltiksi vodili su od samog starta meča, a već na početku druge deonice stekli su i dvocifrenu prednost koju su održavali i tako nagovestili da ne planiraju da popuste.
Svaku deonicu dobili su košarkaši Bostona 40:34, 19:15, 33:28, a poslednju najubedljivije 28:18.
Najzaslužniji za ovako ubedljivu pobedu bio je Džejlen Braun sa 32 poena, šest skokova i dve asistencije, dok su veliki udeo imali i Derik Vajt sa 25 poena, skokom i pet asistencija, kao i Džejson Tejtum sa 18 poena, 11 skokova i pet asistencija.
U Klivlendu se najviše istakao Donovan Mičel sa 33 poena, šest skokova i pet asistencija.
Druga utakmica završena je takođe ubedljivom pobedom, ali nije baš delovalo da će biti tako. Dalas i Luka Dončić uspevali su da odgovore na serije Oklahome, čak i u trencuima kada bi imali dvocifreni zaostatak smanjivali su razliku i držali priključak.
Serijom od 9:0 u trećoj deonici skroz su se Maveriski vratili u meč, ali posle toga Oklahoma pojačava ritam koji Dalas u nastavku nije uspeo da isprati.
Iako je bio fantastičan cele sezone, ova utakmica Dončića nije bila među njegovim najboljim. Upisao je 19 poena, šest skokova i devet asistencija, što nije malo, ali kada se pogledaju procenti sve je jasno.
Slovenački as šutirao je 5/11 za dva poena, 1/8 za ri i 6/10 sa linije penala. Ukupno mu je procenat šuta bio na 32 odsto. Nije blistao ni Kajri Irving, ali je u Dalasu bio najefikasniji sa 20 poena, skokom i tri asistencije.
U timu Oklahome najbolji je bio Šaj Glidžus - Aleksander sa 29 poena, devet skokova i devet asistencija.
Dortmund - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2024
SPORT
Fortuna uz Dortmund za finale Lige šampiona – PSŽ pogađao prečke i stative
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala