- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jednoglasnom odlukom nagrada ide u tim „ludog Srbina“

© AP Photo / John LocherViktor Vembanjama
Viktor Vembanjama - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2024
Pratite nas
Viktor Vembanjama, mladi francuski košarkaš, proglašen je rukijem godine u NBA ligi. Prvi pik sa prošlogodišnjeg drafta bio je impresivan tokom svoje prve sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu i zasluženo je poneo ovo priznanje.
Svih 99 glasova za prvo mesto dobio je Viktor Vembanjama koji je tako jednoglasno izabran za najboljeg igrača od onih koji su odigrali svoju prvu NBA sezonu.
Tako je postao tek treći košarkaš u istoriji San Antonio Sparsa koji je dobio ovo priznanje, a šesti igrač koji je izabran jednoglasno. Pre njega to je pošlo za rukom Ralfu Sampsonu, Dejvisu Robinsonu, Blejku Grifinu, Demijanu Lilardu i Karlu Enoniju Taunsu.
Francuski košarkaš prvi je igrač koji je u prvoj sezoni postigao najmanje 1.500 poena, 700 skokova i 250 asistencija, a u njegovom slučaju te brojke su bile čak 1.522, 755, 274.
Vembanjama je prosečno postizao 21,4 poena, 10,6 skokova i 3,9 asistencija, a imao je i 3,6 blokiranih šuteva po meču.
Zbog toga je talentovani košarkaš nominovan i u kategoriji najboljeg defanzivca sezone.
Zadivljujuće su bile partije Vembanjame koji je bio "iks" faktor mnogoh pobeda Grega Popoviča, trenera San Antonija, poznatog kao „ludog Srbina“. Posebno se isticao protiv Nikole Jokića kada je i imao želju za domazivanjem, a tada je zaslužio samo reči hvale od srpskog asa.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2024
SPORT
Novak u Rimu ima važan zadatak
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala