- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak u Rimu ima važan zadatak

© AFP 2023 / VALERY HACHENovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2024
Pratite nas
Novak Đoković je prvi na ATP listi, ali u trci za Završni masters u Torinu je daleko od toga. Zbog toga je što bolji rezultat u Rimu od velike važnosti za srpskog asa.
Vlada Novak Đoković ATP listom i ostaće prvi najmanje 428. nedelja, ali postoji još jedna važna lista na kojoj srpski as zauzima 12. mesto.
Na Završnom mastersu u Torinu učestvuje osam najboljih tenisera tokom cele sezone,a ta osmorica na taj turnir plasiraju se na osnovu rezultata i bodova koje ostvaruju od početka godine.
S obzirom na to da Novak još uvek nema titulu on još uvek nije među osmoricom najboljih i trenutno je 12. ali sve bi moglo da se promeni posle mastersa u Rimu gde je srpski as prvi nosilac.
Novak u „večnom gradu“ ima sjajnu priliku da podigne titulu pogotovo zbog toga što glavni rivali poput Karlosa Alkarasa i Janika Sinera zbog povreda ne igraju na turniru. Povređen dolazi Danil Medvedev, dok je Rafael Nadal daleko od svojih starih dana pa je tako Novak najveći favorit.
Trenutno prvi kada je reč o ATP trci je Siner, a odmah iza njega je Medvedev. U prvih osam su još i Kasper Rud, Aleksandar Zverev, Andrej Rubljov, Karlos Alkaras, Stefanos Cicipas i Aleks De Minor koji su izuzetno konstantni od početka sezone.
Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2024
SPORT
Katastrofa Mančester junajteda – najgora sezona u istoriji kluba
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala