- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Furiozni Hamad u glavnom žrebu Rima – Olgin debakl, kraj i za Krunićevu

© Sputnik / Lola ĐorđevićHamad Međedović
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2024
Pratite nas
Olga Danilović nije uspela da se plasira u glavni žreb turnira u Rimu, a identičan je slučaj i sa Aleksandrom Krunić. Jedini od srpskih tenisera, koji je uspeo da "preživi" kvalifikacije, je Hamad Međedović koji je u dva seta razbio Amerikanca Volfa - 6:1, 6:4 za 74 minuta borbe.
Danilovićeva je poražena od favoritkinje Klare Tauson iz Danske u dva seta.
Tauson je bila peti nosilac u kvalifikacijama i slavila je u dva seta, 6:2, 6:0 za svega 66 minuta igre.
Olga Danilović koja je prikazala fantastičnu igru u Madridu, ovoga puta se njena igra totalno raspala što najbolje pokazuju samo dva osvojena gema i to u prvom setu.
U drugom je teniserka iz Danske Klara Tauson, koja je inače 78. na VTA listi prikazala totalnu dominaciju i uspela je bez izgubljenog gema da osvoji set, ujedno i plasman u glavni žreb Mastersa u Rimu.
Posle Olge na terenu se našla još jedna srpska teniserka Aleksandra Krunić, koja je u prethodnom meču napravila preokret sezone protiv Kineskinje Žožuan Bai.
Aleksandra je tada spasila tri meč lopte i na kraju je posle tri seta slavila rezultatom 2:6, 7:5, 6:2.
Ipak, već u narednom kolu, odnosno na poslednjem stepeniku ka plasmanu u glavni žreb Rima, kao nepremostiva prepreka isprečila se Beloruskinja Alijasandra Sasnovič, koja je slavila u dva seta, rezultatom 7:5, 6:2.
Srbija će tako biti bez ženske predstavnice u Večnom gradu, Novak Đoković je slobodan u prvom kolu.
Neće Novak biti jedini srpski predstavnik u Rimu. Da ne bude tako postarao se fantastični Hamad Međedović, koji se na furiozan način domogao glavnog žreba. Poslednja prepreka bio mu je Ameriknac Volf, koji je 20 mesta bolje rangiran na ATP listi.
Nije to predstavljalo apsolutno nikakav problem za tenisera iz Novog Pazara, koji je u prvom setu sa dva brejka ekspresno slavio rezultatom 6:1. U nastavku je viđena daleko veća borba, a Međedović je "prelomio" set, ujedno i meč, u devetom gemu kada je "ukrao" servis Amerikancu, a zatim rutinski odservirao za plasman u glavni žreb Rima.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2024
SPORT
Novak u „večnom gradu“ uz osmeh i dobro poznato društvo /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala