- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Raketne vežbe povezane sa izjavama zapadnih zvaničnika o slanju trupa u Ukrajinu

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaVišefunkiconalni radar sistema S-400 Trijumf
Višefunkiconalni radar sistema S-400 Trijumf - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
Pratite nas
Najavljene raketne vežbe ruske vojske vezane su za izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona, britanskih zvaničnika i predstavnika američkog Senata o njihovoj nameri da pošalju vojsku u Ukrajinu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„O ovome je detaljno navedeno u saopštenju Ministarstva odbrane Ruske Federacije. Nema tu šta da se doda. Ako me pitate o kojim izjavama zapadnih predstavnika se radi, očigledno je da je reč o izjavi gospodina Makrona i izjavi britanskih zvaničnika. Pridružio im se i predstavnik američkog Senata, ako se ne varam, koji je govorio o spremnosti, pa čak i o nameri da se pošalju oružani kontigenti u Ukrajinu. Odnosno, faktičko postavljanje vojnika NATO-a ispred ruske vojske“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje sa kakvim pretnjama vojne vežbe povezuju.
Ranije je Ministarstvo odbrane saopštilo da je Generalštab, u cilju povećanja gotovosti nestrateških nuklearnih snaga za izvršavanje borbenih zadataka, započeo pripreme za što skorije održavanje vežbi raketnih jedinica Južnog vojnog okruga uz učešće avijacije, kao i pomorskih snaga.
Francuski predsednik Emanuel Makron nedavno je u intervjuu za „Ekonomist“ izjavio da ne isključuje mogućnost da, na zahtev Kijeva, pošalje trupe u Ukrajinu, ukoliko Rusija probije liniju fronta. Prema njegovim rečima, „mnoge zemlje EU“ su se složile sa mišljenjem Pariza o ovom pitanju.
Kasnije je lider demokratske manjine u Predstavničkom domu američkog Kongresa Hakim Džefris izjavio da će slučaju pada Ukrajine Sjedinjene Američke Države možda morati da se umešaju u sukob angažovanjem svojih trupa.
Zastava Rusije i zastava Ukrajine ispred logotipa NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
NATO utvrdio tajne „crvene linije“ za mešanje u ukrajinski sukob
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala