- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Tajna veza“ Uskrsa i Andreja Rubljova

© AP Photo / Manu FernandezAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
Pratite nas
Treću godinu zaredom Andrej Rubljov, ruski teniser, osvoji je titulu na dan Uskrsa. Drugi najveći trofej u karijeri, a ukupno 16. proslavio je u suzama jer je tokom mastersa u Madridu prošao kroz mnoge probleme.
Posle četiri vezana poraza u ranim fazama turnira u Indijan Velsu, Majamiju, Monte Karlu i Barseloni, Andrej Rubljov osvojio je titulu u Madridu i to posle epske borbe protiv Feliksa Ože-Alijasima.
Ostaće upamćeno da je finale igrao pod anestezijom, ali i da je na turniru u španskoj prestonici savladao najveću nadu španskog tenisa Karlosa Alkarasa. Kruna je stigla petog maja na dan kada se obeležava Uskrs.
Možda bi u slučaju bilo kog drugog igrača koji proslavlja taj praznik to bila slučajnost, ali kada je reč o Rubljovu radi se o neverovatnom podatku. Ruski teniser već treću godinu zaredom trijumfuje baš na dan Uksrsa.
Najpre mu se to dogodilo u Beogradu gde se pred početak meča kucao jajima sa Novakom Đokovićem da bi potom i savladao srpkog asa u njegovom rodnom gradu.
Godinu dana kasnije Rubljov je u Monte Karlo stigao posle ne toliko uspešnih turnira u Indijan Velsu i Majamiju, da bi 16. aprila kada se te godine proslavljao Uskrs pobedio Holgera Runea u finalu i tako osvojio prvu masters titulu u karijeri.
Iako je delovalo nezamislimo da ruski teniser osvoji Madrid zbog svega što je prethodilo tom mastersu, to se ipak dogodilo i to pod kakvim okolnostima. Više od nedelju dana je bolestan, prst na nozi toliko mu je bio upaljen da je morao da dobije anesteziju kako bi uopšte mogao da izađe na teren.
„Sasvim slučajno“ bio je to peti maj, dan kada je proslavljao Uskrs.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
SPORT
Amerikanac veruje u „buđenje“ srpskog asa: „Nikola Jokić je kao veštačka inteligencija“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala