- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković čeka rivale – Rus i Moskovljanka brane tron

© AFP 2023 / VALERY HACHENovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2024
Pratite nas
U ponedeljak 6. maja od 12 časova očekuje nas žreb za masters u Rimu, gde se Novak Đoković vraća na veliku svetsku tenisku pozornicu. U isto vreme, tron u glavnom gradu brane Danil Medvedev i Jelena Ribakina, mada se još ne zna da li će se Rus na vreme oporaviti od povrede i biti u stanju da se bori u večnom gradu.
Novak je Rim pokorio pet puta, a protivnika na putu ka novoj tituli dobiće u ponedeljak na žrebu koji je zakazan u 12 sati. Pre toga će od 11 do 12 časova biti održan žreb za ženski turnir.
Posle Monte Karla, Novak se prijavio za Madrid, ali je učešće ubrzo otkazao i najavio da će igrati na jednom od omiljenih turnira, u Rimu.
Masters u glavnom gradu Italije počinje osmog maja i igraće se do 19.
Novak, kada se objektivno pogleda, ima otvoren put i dobru šansu razliku na ATP listi dodatno uveća. Najviše zbog otkazivanja glavnih rivala, ali i zbog malog broja bodova koja brani. Prošle sezone je takmičenje okončao u četvrtfinalu.
Učešće na mastersu u Rimu morali su već da otkažu Karlos Alkaras i Janik Siner, dok se još uvek čekaju vesti o stepenu povrede Danila Medvedeva.
Čak je i Rafa Nadal došao rovit, mada su trenutno veće šanse da zaigra, nego da propusti Rim.
Čekajući žreb posle čega će biti mnogo jasnije kakvi izazovi čekaju Srbina i da li može doći do novog sudar sa Rafom Nadalom.
Miloš Ninković - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2024
SPORT
Ninković iz Sidneja za Sputnjik: „Vera mi spasila karijeru – hoću da pevam u crkvenom horu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala