- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusi predstavili „Sašu Iliča“

© Foto : Printskrin/Pari Nižnji NovgorodSaša Ilić
Saša Ilić - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2024
Pratite nas
Saša Ilić promovisan je u novog trenera ruskog kluba Pari Nižnji Novgorod. Ono o čemu se prethodnih dana pričalo i pisalo dobilo je i zvaničnu potvrdu, a legendarni srpski fudbaler potpisao je ugovor sa Rusima do 2025. godine i biće prvi strani trener pomenutog kluba.
Nakon što je napustio grčki Atromitos zbog ponude ruskog kluba, Ilić je zajedno sa svojim stručnim štabom doputovao u Rusiju na potpis ugovora i ubuduće će sedeti na klupi ruskog premijerligaša Pari Nižnji Novgorod.
Tako je na zvaničnom sajtu kluba osvanula slika Saše Ilića u klupskoj opremi, uz naslov: „Saša Ilič novi glavni trener“.
Sale Ilić je pre dolaska u Rusiju beležio odlične rezultate sa grčkim Atromitosom kog je izvukao iz opasne zone. Pre toga bio je trener CSKA Sofije i Čukaričkog.
U vesti koja je objavljena na zvaničnom sajtu kluba Pari Nižnji Novgorod, navodi se da je Sale Ilić maturant beogradskog Partizana u kom je proveo čak 17 sezone i osvojio 18 trofeja. Navedeno je da je igrao još za špansku Seltu, Galatasaraj sa kojim je osvojio titulu prvaka Turske. Sa Red Bul Salcburgom osvojio je dve titule prvaka Austrije, branio je boje i grčke Larise.
Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 16 utakmica, za Srbiju i Crnu Goru 16, a za samostalnu Srbiju osam mečeva.
Rusi navode da je Saša Ilić trenersku karijeru započeo 2019. godine kao trener juniorske reprezentacije Srbije, kao i pomoćni trener u omladinskoj selekciji Srbije. Prvi samostalan klub koji je vodio bio je Čukarički, posle čega je sedeo na klupi CSKA iz Sofije i grčkog Atromitosa.
Za kraj su Rusi naveli da je Saša Ilić postao prvi inostrani trener kluba Pari Nižnji Novgorod.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Andrija Živković i Tijago Silva - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2024
SPORT
Povratak na početak – za kraj!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala