- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Povratak na početak – za kraj!

© Sputnik / Vitaliй BelousovAndrija Živković i Tijago Silva
Andrija Živković i Tijago Silva - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2024
Pratite nas
Legendarni brazilski štoper Tijago Silvao odlučio je da se posle 15 godina provedenih u Evropi, gde je igrao od Portugalije, preko Rusije, sve do Italije, Francuske i Engleske, vrati kući! I, to tamo, odakle je i počela jedna velika karijera – u Fluminense.
Jedan od najboljih štopera 21. veka bez dileme je Tijago Silva koji trenutno brani boje londonskog Čelsija, koji će napustiti po završetku sezone.
Svestan je skromni Brazilac da su godine uzele danak, u septembru će napuniti 40 i njegovo telo više ne može na isti način da odgovori zahtevima modernog fudbala kao ranije, pa je izbor pao na najlepši mogući kraj i povratak kući, tamo odakle je sve počelo.
Brazilski mediji uveliko pišu o tome da je postignut verbalni dogovor između dve strane, prema kojem bi Tijago Silva na kraju sezone stigao kao slobodan agent, a potpisao bi ugovor do 2026. godine.
Mnogi su verovatno i zaboravili da je Tijago Silva iz Fluminesea prvo imao „izlet“ na Stari kontinent, kada ga je kupio Porto za svega 2,5 miliona evra, da bi ga ubrzo prodao u Dinamo iz Moskve za nešto veću sumu, oko milion evra.
Kako se nije najbolje snašao u Rusiji, Tijago se vratio u Fluminense već na zimu 2007. godine. Odigrao je dve fantastične sezone i vratio se u Evropu na velika vrata, kada ga je kupio Milan.
Komandovao je odbranom roso-nera i to je papreno platio Pari Sen Žermen, koji je „istresao“ 42 miliona evropskih novčanica.
Od tada je Silva za osam godina, koliko je proveo u Parizu, osvojio brojne trofeje, ali mu je izmaklo ono najvažnije, čuveni „ušati pehar“ namenjen pobedniku Lige šampiona.
Ipak, bivši brazilski reprezentativac uspeće i u toj misiji, jer je sa Čelsijem podigao „klempavka“ 2021. godine, kada je u finalu29. maja pao Mančester siti – 1:0.
„Plavci“ su ga doveli iz PSŽ-a kao kratkoročno rešenje, na sezonu da „pokrpi rupu“ u defanzivi, ali je Brazilac doživeo drugu mladost i, evo već četiri sezone, se zadržao na Stamford bridžu.
Ipak, odlučio je da po završetku sezone kaže dosta i vrati se kući u rodni Brazil, da po treći put obuče dres voljenog Fluminensea.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Fudbalsko igralište u selu Malo Orašje - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2024
SPORT
Turnir u čast stradale dece: „Da se nikad ne zaboravi!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala