- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sabalenka izgubila posle tročasovne drame – Švjontek osvojila titulu u Madridu

© AP Photo / Bernat ArmangueArina Sabalenka
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2024
Pratite nas
Arina Sabalenka, beloruska teniserka, nije uspela da odbrani titulu na mastersu u Madridu jer je Iga Švjontek najbolja teniserka sveta, slavila posle tročasovne drame rezultatom 7:5, 4:6, 7:6.
Kada se sastaju prve dve najbolje teniserke sveta uvek se očekuje da obe ostave poslednji atom snage, što je bio slučaj i ovoga puta. Sjajna Sabalenka međutim nije mogla da ponovi podvig od prošle godine.
Reprizu prošlogodišnjeg finala Arina Sabalenka nije otvorila najbolje jer je odmah pretrpela brejk, ali je odmah uspela i da ga vrati.
Bilo je propuštenih prilika na obe strane, ali istrajnija je u tim trenucima bila Iga Švjontek koja je Arini uspela u samoj završnici seta da oduzme servis gem i posle toga povede u velikom finalu.
U drugom setu odvijala se prava drama, čuveni festival brejkova koji je za šljaku karakterističan dogodio se prvoj i drugoj teniserki sveta koja su jedna drugoj po dva puta oduzele servis gem.
Pokušavala je Belouruskinja da slomi otpor uporne Ige i konačno je u desetom gemu uspela da napravi brejk kojim je stigla i do izjednačenja.
Veliki korak Arina je napravila kada je Poljakinji oduzela gem i povela sa 3:1, ali uspela je ekspresno da vrati brejk Švjontek. U nastavku ništa nisu prepuštale slučaju, a beloruska teniserka fantastično se borila tokom svojih servis gemova koje je silovito napadala protivnica.
Uspela je Sabalenka da izbori čak dve meč lopte, ali nije uspela da ih iskoristio i Iga je uspela da uvede treći set u taj-brejk koji je bio pravi teniski spektakl. Prednost se smenjivala, a kada je Poljakinja stigla do meč lopte Arina je odservirala as.
Međutim, na drugu meč loptu nije mogla da se odbrani druga teniserka sveta i tako joj se Švjontek revanširala za prošlogodišnje finale.
Malo Orašje - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2024
SPORT
Sputnjik u Malom Orašju – fudbalom za sećanje na ugašenu mladost: „Sve što radimo, radimo zbog njih“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala