- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Roma pala u Rimu – Olimpijakos napravio spektakl u Engleskoj

© AFP 2023 / FILIPPO MONTEFORTEBajer Roma
Bajer Roma - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2024
Pratite nas
Dok se Roma namučila i na kraju izgubila na domaćem terenu od Bajera (2:0), Marsej i Atalanta prvu polufinalnu utakmicu Lige Evrope završili su nerešenim rezultatom 1:1. U Ligi konferencija bilo je daleko uzbudljivije jer je Olimpijakos slavio na gostovanju Aston Vili rezultatom 4:2, dok je Fiorentina savladala Briž 3:2.
Mile Svilar, srpski golman, nije dugo uspeo da odoli napadima Bajera, pa je tako u 28. minutu savladan od strane Florijana Virca koji je svom timu doneo prednost od 1:0. Umesto odgovora Rome viđene su još dve velike šanse Leverkuzena.
One prilike koje su imali fudbaleri Rome nisu koristili, a zaista ih nije bilo puno. Sa druge strane to nije bio slučaj. U 73. minutu Bajeru 2:0 doneo je Robert Andrič.
U Marseju se igrala atraktivna utakmica u kojoj je Atalanta povela već u 11. minutu golom Đanluke Skamake. Nije prošlo ni punih deset minuta fudbaleri Marseja odigrali su dobru akciju, a onda je iz velike daljine Šansel Mdembe zatresao mrežu za 1:1.
Više golova viđeno je u Ligi kofenrecnija gde je Olimpijakos krenuo sjajno protiv Aston Vile., najviše zahvaljujući Ajubu El Kabiju. Marokanac je pogodio u 16. a zatim i u 29. minutu pa je tako grčki tim posle nepunih pola sata igre vodio 2:0.
U samoj završnici odnosno tokom nadokande prvog poluvremena Oli Vatkins smanjio je zaostatak na 2:1. Pauza je čini se više prijala Aston Vili koja je u 52. minutu izjednačila golom Muse Dijabe.
Bio je to znak za Olimpijakos da mora da se vrati u ritam što su i učinili već posle četiri minuta kada je het-trik postigao El Kabi. To nije bio kraj! Nastavili su da napadaju i u posle desetak minuta za 4:2 pogodio je Santajgo Heze.
Priliku da se makar malo vrati u meč Aston Vila imala je u 84. minutu kada je dosuđen penal, ali promašio je Daglas Lusis!
Sjajno prvo poluvreme igrali su Fiorentina i Briž. Samo pet minuta bilo je dovoljno da fudbaleri italijanskog kluba stvore šansu posle koje je mrežu pogodio Rikardo Sotil.
Ipak, neoprezni su bili u nastavku pa je u 17. minutu gostima dosuđen penal, a uspešno ga je izveo Hans Vanaken. Nije bilo mnogo uzbuđenja sve do 37. minuta kada domaćem timu donosi Andrea Beloti.
Otišla je Fiorentina sa vođstvom na pauzu, ali ga nije dugo sačuvala jer je u 63. minutu Igor Tijago savladao golmana za 2:2 iako je dva minuta pre toga Briž ostao sa igračem manje jer je Rafel Onijedika dobio crveni karton.
Hrabro su se borili gosti, ali u nadoknadi M' Bala Nzola ipak donosi pobedu Fiorentini.
Nikola Milutinov - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2024
SPORT
Igraju se dve majstorice u Evroligi: Panatinaikos dobio novi spektakl – Olimpijakos srušio Barselonu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala