- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Igraju se dve majstorice u Evroligi: Panatinaikos dobio novi spektakl – Olimpijakos srušio Barselonu

© AFP 2023 / LLUIS GENENikola Milutinov
Nikola Milutinov - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2024
Pratite nas
Košarkaši Olimpijakosa priredili su pravi spektakl u četvrtoj utakmici protiv Barselone koju su savladali rezultatom 92:58. Daleko neizvesnije bilo je u Beogradu gde je posle velike borbe Panatinaikos takođe izborio majstoricu pobedom nad Makabijem rezultatom 95:88.
Imala je Barselona priliku da bude prvi tim koji se ove godine plasirao na Fajnal for i dobro su otvorili duel protiv Olimpijakosa uz najveću prednost do sedam poena.
Preokret je počeo da režira posle slobodnih bacanja Filip Petrušev čiji su poeni doneli izjednačenje, a to je ujedno bio i početak serije Olimpijakosa. Punih četiri minuta u drugoj deonici košarkaši Barselone nisu mogli do koša, a za to vreme grčki tim upisao je 15 poena, četiri od toga Nikola Milutinov.
Seriju je prekinuo trojkom Parker, ali Petrušev i Milutinov nastavili su da pogađaju za Olimpijakos i tako su svoj tim doveli do 19 poena prednosti.
Nije mogla Barselona ni da se ponada. Strašna partija Olimpijakosa nastavljena je i u trećoj deonici, a već je tada postalo jasno da će konačnog pobednika ovog duela morati da odluči majstorica.
Čak 31 poen prednosti imao je grčki tim na pet minuta do kraja meča i Barselona je bila na korak od prave katastrofe. Vođstvo Olimpijakosa je samo raslo i na kraju su slavili sa 34 poena prednosti.
Barselona je imala samo jednog dvocifrenog igrača, to je bio Parker sa deset poena, dok je utisak bio da su u Olimpiajkosu svi bili razigrani.
Najbolji je bio Mekisik sa 21 poenom, šest skokova i dva poena. Petrušev je upisao deset poena, pet skokova i jednu asistenciju dok je Milutinov uz osam poena imao i 11 skokova.
Posle jedne, zakazana je i druga majstorica.
Ako je nešto moglo da se očekuje od susreta Makabija i Panatinaikosa bila je to neizvesna utakmica. Potrudila su se oba kluba da naprave košarkaški spektakl u Beogradu, a grčki tim počeo je bolje i poveo u prvoj deonici.
Na dva minuta do kraja četvrtine trojka Rivera sve je promenila jer je njom počela serija Makabija 11:2. Uspeli su na početku druge deonice domaćini da stignu do pet poena prednosti, ali uspeo je to Panatinaikos da stigne.
Duel je postajao sve neizvesniji, a Panatinaikos je bio taj koji je održavao malu prednost. Poslednju deonicu bolje su otvorili košarkaši klub iz Tel Aviva, prišli su na samo poen zaostatka, a onda Braun pogađa pod faulom za preokret.
Bilo je to deseto smenjivanje vođstva na ovom meču. Sjajni Nibo održavao je prednost Makabija, a iako se činilo da će se ona polako povećavati, još jednom je stigao odgovor Panatinaikosa koji se nije predavao.
Na dva minuta do kraja grčki tim ponovo dolazi do vođstva koje Slukas na pet minuta do kraja povećava na pet poena.
Izborio se na kraju Panatinaikos za majstoricu posle nove izuzetno teške utakmice sa upornim Makabijem. Najveće zasluge za to idu Nanu koji je upisao 27 poena, tri skoka i četiri asistencije, ali i Slukasu koji je postigao 20 poena. Matijas Lesor imao je 17 poena, sedam skokova i tri asistencije.
Na drugoj strani najbolji je bio Braun sa 17 poena, pet skokova i pet asistencija.
Aleksandar Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2024
SPORT
Kada pada onda lije – Njegoš režirao peti uzastopni poraz Partizana! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala