- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

SAD proširile spisak antiruskih sankcija

© Sputnik / Alexey AgarishevZgrada američkog Ministarstva finansija u Vašingtonu
Zgrada američkog Ministarstva finansija u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2024
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države uvele su nove antiruske sankcije protiv desetine fizičkih lica i organizacija, saopštilo je američko Ministarstvo finansija.
Kako se navodi u saopštenju, na spisku sankcija nalaze se desetine fizičkih lica za koje Vašington sumnja da su povezana sa ruskim vojno-industrijskim kompleksom i sa njim vezanim kompanijama, među kojima su državljani Rusije, Azerbejdžana i Belorusije.
Među kompanijama kojima su uvedene sankcije su Fabrika automobila „Ural“, Brjanska fabrika automobila, fabrika za proizvodnju elektronike „Proton“, fabrika „Elektropribor“ u Kazanju, „Rau farm“, kompanije grupe „Sibantracit“, Jaroslavska fabrika motora i druga ruska preduzeća.
Vašington je, između ostalog, sankcije uveo ruskim snagama za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu.
Sankcije su uvedene i avio-kompaniji „Pobeda“, dodaje se u saopštenju.
U vezi sa objavom o sankcijama ruskom avio-prevozniku, dat je rok od tri meseca za prekid saradnje sa njim, sledi iz odluke ministarstva.
Istovremeno će ovoj avio-kompaniji do 30. juna biti dozvoljene isporuke robe i usluga, a plaćanja do 30. jula.
Sankcije koje je uvelo Ministarstvo finansija SAD znače zabranu saradnje sa navedenom kompanijom za američke građane i preduzeća, kao i blokiranje sredstava i imovine kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama.
Sankcije su uvedene i za 16 brodova, među kojima su brodovi koji plove pod ruskom zastavom „Andrej Osipov“, „Arktik 1“, „Arktik 2“, „Barenc“, „Bering“, „Mangazeja“, „Mihail Britnjev“, „Rt Dežnjev“, „Rt Flora“, „Rt Šmit“, „Rt Želje“ i „Vasilik Lanovoj“.
SAD su uvele sankcije i ruskim organizacijama „Neftegazstroj“ i „Gazdobiča“, saopštilo je Ministarstvo finansija.
U saopštenju se navodi da uvođenjem sankcija ovim organizacijama Sjedinjene Američke Države slede cilj „ograničavanja budućih energetskih prihoda Rusije i usporavanja razvoja budućih projekata“.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala