- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Madrid je plakao, a Nadal osmehom sakrio suze za kraj /foto, video/

© AP Photo / Manu FernandezRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2024
Pratite nas
Legendarni španski teniser Rafael Nadal izgubio je u osmini finala Mastersa u Madridu od Čeha Jiržija Lehečke - 7:5, 6:4 i značio je to kraj za velikog Rafu na pomenutom turniru. Bio je to njegov poslednji meč u karijeri u španskoj prestonici, što je izazvalo suze na licima brojnih navijača, ne i Rafe Nadala koji je sve to zamaskirao osmehom.
Teško je bilo velikom šampionu koji će se po svemu sudeći na kraju ove sezone povući iz profesionalnog tenisa, pa se polako, ali sigurno oprašta od jednog po jednog turnira.
Jasno je da je bujica emocija bila viđena u njegovom Madridu, gde ga je na putu ka četvrtfinalu zaustavio motivisani i razigirani Čeh Lehečka, ne prepustivši mu niti jedan set posle velike borbe, duge dva sata i tri minuta.
Igralo se gem za gem u uvodnom setu, da bi tek u 11. gemu Čeh, inače 31. reket planete uspeo da „ukrade“ Rafi servis i da povede.
Usledila je impresivna potvrda brejka bez izgubljenog poena za osvajanje seta.
Brejk koji je uzeo Lehečka ulio mu je dozu samopouzdanja, te je i drugi set otvorio „krađom“ servisa i upravo mu je taj rani brejk bio dovoljan da do kraja sačuva sopstveni servis i da slavi sa 6:4, pa će u četvrtfinalu igrati protiv Rusa Danila Medvedeva koji je izbacio Kazahstanca Aleksandera Bublika s 2:0 u setovima.
Tako se petostruki osvajač trofeja u Madridu Rafa Nadal oprostio od publike u „Magičnoj kutiji“, a organizatori su mu priredili oproštajnu ceremoniju, dok na tribinama nije bilo dovoljno maramica za sve...
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2024
SPORT
Mitrović se vratio na teren, a Milinković-Savić „pocrveneo“
Naime, sa krova je spušteno pet platna sa slikama Rafe Nadala sa njegovim slikama s trofejom, a na prvom je pisalo „hvala“.
I dok je veliki broj navijača lio sizu, Nadal se osmehom borio protiv istih, ali je bila jasno da mu je izuzetno teško i da sve to emotivno proživljava.
„Odlazim iz Madrida sa mnogo boljim osećajem nego kada sam dolazio. Teško je i zamisliti da se može napraviti neki uspeh sa formom u kojoj se nalazi, ali u sportu se stvari menjaju jako brzo. Igraću u Rimu, i to je poseban turnir za mene. Osvojio sam ga deset put. Želim da odigram još jedan dobar turnir i verujem da mogu da napravi nešto“, rekao je Nadal i zahvalio se publici na izuzetno emotivnoj noći.
„Bik s Majorke“ pomenuo je i Rolan Garos, njegov omiljeni turnir, koji je osvajao rekordnih 14 puta.
„Igraću u Rimu i nadam se da ću imati više uspeha nego u Madridu. Nakon tog turnira doneću odluku o Rolan Garosu. I dalje nisam siguran da ću igrati u Parizu. Ovo je bio poseban dan za mene. Rekao sam zbogom Madridu, ali moja karijera se nastavlja“, zaključio je osvajač 22 grend slem titule, veliki Rafael Nadal.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2024
SPORT
Alkaras i Siner pobedili – ali su se pošteno namučili
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala