- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Petrušev ogorčen na „ljude u sivom“: To se ne svira!

© Sputnik / Lola ĐorđevićFilip Petrušev
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2024
Pratite nas
Srpski reprezentativac Filip Petrušev odigrao je fantastičan meč u kom je Olimpijakos u grotlu Pireja pao posle produžetka pred Barselonom 82:80. Ipak, prešao je put od heroja do tragičara, a tome su značajno kumovale sudije, dosudivši mu prekršaj u poslednjem napadu gostiju, posle kontakta koji je inicirao Džabari Parker.
Tako je Barselona dobila čak tri slobodna bacanja. Džabari je ubacio prva dva, dok je treće iskusno i namerno promašio, kako Olimpijakos ne bi imao priliku za napad 82:80.
Petrušev je sa 18 poena bio najefikasniji akter trećem meča plej-of serije Evrolige, posle kog Katalonci imaju brejk prednosti – 2:1.
Slaba uteha za srpskog reprezentativca je fantastično izdanje, s obzirom na konačan epilog, zbog kog je Petrušev bio ljut na „ljude u sivom“.
„Sudija je dosudio faul. Teško je kada se to tako sudi. Kontakt je postojao, ali je Parker bio taj koji ga je inicirao. Nije to njegov šut. On je krenuo ka meni u nadi da iznudi taj faul, dobio je kontakt, dobio je šta je želeo. U NBA ligi to se više ne sudi kao faul. Nisam siguran u Evropi. Ako tako sudite meč... Tako se desilo, svirali su faul. Moramo da nastavimo da se borimo, imali smo mnogo prilika da dobijemo ovaj meč. I dalje verujemo jedni drugima. Nastavićemo da dajemo sve od sebe i nadamo se da ćemo dobiti naredna dva meča“, istakao je Filip Petrušev, koji je uz 18 poena imao i pet skokova i pogodio je jednu nestvarnu trojku u samom finišu, ali su se gosti iz Katalonie izborili za produžetak.
Besan zbog načina na koji je Olimpijakos poražen posle produžetka od Barselone, bio je i trener Jorgos Barcokas.
„Ne mogu da opišem kako se trenutno osećam. Jer, dosuditi faul u tom poslednjem šutu na utakmici, gde se odlučuje pitanje pobednika... Pritom, igrač koji šutira je skočio metar unapred... Istina je da smo napravili greške u završnici, da smo dozvolili tri otvorena šuta koje su oni pogodili, jer su sjajan tim... Međutim, ova poslednja sudijska odluka je... Znam da ne smem da kritikujem i da komentarišem suđenje, ali...“, rekao je Barcokas po završetku susreta.
Serija ostaje u Pireju, naredni meč zakazan je već za 2. maj od 18 sati i 45 minuta.
Nikola Kalinić - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2024
SPORT
Nikola šokirao Srbiju: „Završio sam“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala