- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nikola šokirao Srbiju: „Završio sam“

© Foto : FIBANikola Kalinić
Nikola Kalinić - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2024
Pratite nas
Košarkaški as Nikola Kalinić doneo je tešku i krupnu odluku da u budućnosti više neće igrati za reprezentaciju Srbije. To je saopštio za Sportal posle meča Evrolige u kom je njegova Barselona posle drame i produžetka slavila protiv Olimpijakosa 82:80 (71:71) u paklu Pireja.
Rezultatski rolerkoster u Pireju u kom je srpski reprezentativac Filip Petrušev, ispostaviće se, prešao put od heroja do tragičara. Prvo je ubacio neverovatnu trojku, da bi nedugo zatim meč otišao u produžetak, a kasnije napravio faul za tri bacanja Barse u produžetku, završio se slavljem gostiju iz Katalonije.
Kako je reporter Sportala bio na licu mesta, tako je po završetku fantastičnog meča Evrolige iskoristio priliku da popriča sa Nikolom Kalinićem, i dobio je ekskluzivnu informaciju da as Barselone više neće braniti boje Srbije.
Na pitanje da li je u kontaktu sa selektorom Svetislavom Pešićem i da li razmišlja da se stavi na raspolaganje Kariju i Orlovima za predstojeće Olimpijske igre u Parizu, Kalinić je iznenadio odgovorom:
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2024
SPORT
Novak nastavio da uručuje „zahvalnice“: „Veliki moj Rimljanine...“
„Pa nisam, iskreno. Ne, mislim da sam završio sa takvim učešćem. Nisam ni glavom ni telom, mislim da ne mogu više da se izborim na način koji je potreban. Došlo je vreme za neke mlađe momke da igraju i da se pokažu. Pogotovo i nakon tog uspeha prošle sezone. Mislim da je tu sve jasno“, rekao je Kalinić za Sportal.rs.
Jedno od pitanja odnosilo se i na njegov mogući povratak u Crvenu zvezdu na kraju sezone, gde mu ističe ugovor sa Barselonom, a po svoj prilici neće ga produžiti.
„Ne znam, trudim se da ne razmišljam o tome. Da završimo sad šta imamo. U plej-ofu pokušavam da sve to držim na pauzi. Trudim se da sa što većim fokusom završim šta imamo u plej-ofu“, rekao je Nikola Kalinić, bivši reprezentativac Srbije.
Koga nema, bez njega se mora i može, a Srbija i dalje svim srcem navija da onaj drugi Nikola, odnosno prvi, Nikola Jokić, obraduje naciju i stavi se na raspolaganju selektoru za Igre u Parizu, nakon što je propustio prošlogodišnji Mundobasket gde su Orlovi, nošeni neverovatnim timskim duhom i dobrom atmosferom, odleteli do srebrne medalje.
Kada je u pitanju Nikola Kalinić, on je sa Srbijom osvojio srebrnu medalju na Igrama u Rio de Žaneiru, kao i na Mundobasketu u Španiji 2014. godine.
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2024
SPORT
Makabi u Beogradu došao na korak od Fajnal fora Evrolige – Petrušev odličan protiv Barselone
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala