- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako je najbolji ikada prepoznao novo tenisko čudo: „Imali smo zatvorena vrata – Novak ih je otvorio“

© AFP 2023 / VALERY HACHENovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2024
Pratite nas
Mnogo je tenisera koji su se susreli sa velikim srcem Novaka Đokovića, a srpski as posebno vodi računa da pomogne mladim igračima. Jedan od njih je i Jakub Menšik koji je nedavno otkrio koliko mu je značila podrška najboljeg na svetu.
Novak Đoković trudi se da koliko god može pomogne i pruži podršku svojim kolegama, bez obzira na uzrast i pol, a u to se uverio i Jakub Menšik, češki teniser koji ima samo 18 godina.
Među profesionalce ušao je već kao 16-godišnjak, a tada mu je pomogao srpski as.
„Pravili smo računicu kada je Jakub sa srpskog broja koji nije znao dobio snimak na svom telefonu“, počeo je za „L' Ekip“ priču Tomas Josefus, trener češkog tenisera.
Jakub je potom objasnio šta se tačno dogodilo.
„Prvo sam pomislio da je to prevara, ali to je bio Đoković. Novak je moj idol iz detinjstva, možete li da zamislite moju radost. Težina, ručak, oporavak... Sve što je on radio, radio sam i ja. Tu sam mnogo toga razumeo. Posmatrao sam ga, pokušao da analiziram njegovo funkcionisanje, kako se zagreva, proteže, oporavlja“, ispričao je Menšik.
Srpski as je te 2022. godine i trenirao sa mladim Čehom.
„Nije oklevao da podeli svoje znanje i kontakte. Imali smo zatvorena vrata ispred sebe, Novak ih je otvorio“, rekao je Menšikov trener.
U timu talentovanog Čeha je i Saša Jezdić, srpski fizioterapeut.
Sjajni Menšik godinu je počeo kao 546. teniser sveta, ali je nizao dobre rezultate i izborio se za ulazak u Top 100, a trenutno je 74. na ATP listi.
Dobar početak napravio je u Australiji gde je posle kvalifikacija stigao do drugog kola i upisao pobedu protiv Denisa Šapovalova, a onda je usledila Doha gde je bio fantastičan.
Stigao je do finala, a redom je pobeđivao: Alehandra Davidoviča Fokinu (24), Endija Marija (50), Andreja Rubljova (5) i Gaela Monfisa (68).
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2024
SPORT
Dvojica Rusa u četvrtfinalu Madrida – Medvedev i Rubljov bi mogli na Nadala i Alkarasa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala