- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dvojica Rusa u četvrtfinalu Madrida – Medvedev i Rubljov bi mogli na Nadala i Alkarasa

© AP Photo / Mark J. TerrillDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2024
Pratite nas
Ruski teniseri Danil Medvedev i Andrej Rubljov plasirali su se u četvrtfinale mastersa u Madridu pobedama nad Aleksandrom Bublikom (7:6, odnosno Talonom Griksporom (6:2, 6:4).
Susret Danila Medvedeva i Aleksandra Bublika ljubitelji tenisa čekali su sa nestrpljenjem jer se obojica muče na šljaci i lako planu.
Međutim, Rus i „bivši Rus“ bili su fokusirani i mirni tokom celog meča, a četvrti reket sveta opravdao je ulogu favorita.
Po jedan brejk razmenili su u prvom setu, a onda je Danil bio odličan u taj-brejku i na taj način je stigao do prednosti. Tako furiozna završnica donela mu je samopouzdanja pred naredni set u koji je ušao silovito.
Dva brejka napravio je Medvedev, spasao je jednu brejk lopti i činilo se da je Bublik već u tim trenucima mislima bio u svlačionici. Uspeo je na momente ponovo da zaplaši Danila kazahstanski teniser ruskog porekla, ali nije mogao da ga iznenadi.
U četvrtfinalu ruski teniser boriće se protiv pobednika iz duela Rafael Nadal - Jirži Lehečka.
Još jedan Rus boriće se za mesto u polufinalu. Andrej Rubljov se vratio u formu! Iako na prethodnih nekoliko turnira nije uspevao da upiše pobedu, Madrid mu prija što pokazuju i rezultati.
Andrej je toliko bio dobar u meču sa Talonom Griksporom da Holanđaninu u oba seta nije dopustio nijednu brejk loptu. U prvom setu protivniku je oduzeo dva servis gema, dok mu je u drugom bio dovoljan i jedan za pobedu.
Baš kao i Medvedev i Rubljov bi mogao da igra protiv Španca jer u četvrtfinalu čeka pobednika duela Karlos Alkaras - Jan Lenard Štruf.
Majkl Meloun - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2024
SPORT
Američki sistem – mentori kao vreća za udaranje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala