- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Američki sistem – mentori kao vreća za udaranje

© AP Photo / David ZalubowskiMajkl Meloun
Majkl Meloun - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2024
Pratite nas
Trener koji u svom timu ima najboljeg košarkaša sveta nije ni u prvih deset najboljih u NBA ligi. Drugi trener žrtvovao se za igrača i zaradio je tešku povredu. Ko je najbolje prošao? Trener koji na raspolaganju dobio tim sa velikim brojem talentovanih igrača, jer su u NBA najbitniji upravo oni.
U Evroligi treneri su izuzetno važan faktor što se najbolje vidi na primeru Željka Obradovića čije je ime donelo Partizanu ono što je dugo godina falilo. Vratili su se navijači, a crno-beli ponovo su počeli da igraju Evroligu.
Kada se pomene Partizan verovatno će se najpre pomenuti Obradović, dok u NBA ligi to ne može da se dogodi.
Majkl Meloun sa Denverom je na kraju regularnog dela sezone zauzeo drugo mesto. Malo je bilo momenata i mečeva za koje se može reći da su Nagetsi razočarali, a i kako bi kada u timu imaju Nikolu Jokića, dvostrukog MVP-a.
Međutim, to nisu bili dovoljni argumenti ne samo da Meloun bude trener godine, već i da bude u prvih deset! Čovek koji je prošle godine sa Denverom osvojio šampionski prsten, dobio je samo jedan glas za treće mesto.
Dok drugo mesto na Zapadu nije dovoljno ni za uži izbor, prvo jeste i to za prvo mesto. Nagradu za najboljeg trenera u sezoni dobio je Mark Degnolt koji predvodi Oklahomu.
Degnolt je osvojio 89 od mogućih sto glasova za najboljeg trenera, a treba istaći da kod njega nisu uspeli da se istaknu Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski.
Dvojica srpskih reprezentativaca minute su u Oklahomi dobijali na „kašičicu“, da bi odlaskom u Šarlot obojica procvetali što dovodi do zaključka da se Degnolt definitivno nije proslavio sa procenom oko njih.
Na drugom mestu našao se Kris Finč, trener Minesote, koji je na svom primeru pokazao kako se treneri žrtvuju za tim.
U toku utakmice Minesote i Finiksa iskusni Majk Konli bio je blizu toga da uleti među publiku, to je video Finč koji se u pokušaju da to spreči sam povredio.
Konli se zakucao u svog trenera i oborio ga da bi Finča potom izneli sa terena. Kasnije je objavljeno da je pokidao tetivu kolena. Trener je povređen, ali je u isto vreme odrađen sjajan posao. Minesota je prvi tim koji je obezbedio polufinale Zapadne konferencije jer su savladali Finiks rezultatom 4:0.
Sansi su bili ljuti zbog poraza, ali su i sami pokazali koliko su igrači važniji od trenera. Frenk Vogel pružio je ruku košarkašu Bredliju Bilu, ali on je hladnokrvno prošao pored njega.Sa svima ostalima se pozdravio Bil i tako ponizio trenera.
Poniženje je pretrpeo i Darvin Hem od Lebrona Džejsa. Zvezda Lejkersa pobunila se u utakmici protiv Denera kada je smatrao da je njegov trener morao da traži čelendž. Reakcija je bila burna!
Često je Željko Obradović upitan o tome zašto nikada nije otišao u NBA ligu, pa da li vam je sada jasno?
Jegor Prucev - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2024
SPORT
Zvezdin Rus postao heroj u Sloveniji – Jegor zapečatio titulu golom /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala