- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizanova drama u Humskoj završena porazom – Zvezda i Vojvodina bez golova

© Sputnik / Radoje PantovićVečiti derbi
Večiti derbi - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2024
Pratite nas
Fudbaleri Partizana poraženi su od ekipe TSC-a u 32. kolu Superlige rezultatom 2:1. Prethodno je Crvena zvezda odigrala nerešeno 0:0 protiv Vojvodine na gostovanju u Novom Sadu.
Na važnom ispitu bili su fudbaleri Partizana koji nisu smeli da dopsute poraz u Humskoj, ali to je bio izazovan zadatak.
Već od četvrtog minuta počele su pretnje na gol crno-belih, a priliku je imao Petar Stanić. Nije je iskoristio i posle toga je usledio mirniji period kada je reč o šansama. Takav ritam potrajao je do 29. minuta, a onda se dogodio problem za Partizan.
Aleksandar Ćirković primio je loptu od Pantovića i poslao je pravo u mrežu čime je utišao Humsku. Međutim, samo šest minuta kasnije Bibar Natho postiže maestralan gol iz slobodnog udarca.
Promenio se tok meča, a TSC je odmah pokušao da povrati prednost, ali ovoga puta Ćirković nije uspeo da zatrese mrežu.
Ofanzivniji su bili crno-beli u nastavku, ali u 71. minutu u igru ulazi Saša Jovanović koji četiri minuta kasnije posle centaršuta Đakovca postiže pogodak za novo vođstvo gostujućeg tima.
Mogao je TSC da stavi tačku na meč, ali propuštena je velika šansa. Koji minut kasnije crno-beli to kažnjavaju. Zahid šalje loptu do Kastilja koji pogađa za 2:2. Međutim, sudija ubrzo posle konsultacija sa VAR sobom poništava pogodak zbog ofsajda.
Duelu u Humskoj prethodio je susret Zvezde i Vojvodine u Novom Sadu. Fudbaleri Crvene zvezde otišli su na jedno od najtežih gostovanja u sezoni, a nije dugo vremena moralo da prođe kako bi Vojvodina pokazala zbog čega je tako.
Prvu šansu imao je Mirko Ivanić, ali nije to bila mnogo opasna lopta po „Lala“. Brzo je stigao odgovor na drugoj strani od Mihaila Ivanovića, ali dobro je svoj posao odradio Glazer.
Sledeća šansa viđena je ponovo od strane domaćeg tima. Seri je utrčao sa leve strane i snažno poslao loptu koja je udarila u stativu. Prvo poluvreme završeno je bez golova.
Na startu drugog dela igre dobru priliku imao je Aleksandar Katai, međutim Carević je bio na dobrom mestu i nije dozvolio gostima da povedu. Deset minuta kasnije zicer nije uspeo da iskoristi Seri na drugoj strani.
Igrao se 68. minut kada su sjajnu akciju prikazali Vukan Savićević i Andrija Radulović, ali još jednom dobar posao odrađuje Glazer. Konkrentiji je i u nastavku bio domaći tim, ali nijedna lopta nije našla put do mreže.
Poslednju šansu da nešto promeni imao je Hvang, uputio je odličan udarac, ali odlično je i svoj deo posla još jednom odradio Carević.
Košarkaška lopta  - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2024
SPORT
Oglasila se Zvezda: Poslednja opomena za Ilića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala