- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Istorija – tri zlata za srpske bokserke u jednom danu!

© Foto : BSS/Dragana StjepanovićSara Ćirković
Sara Ćirković - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2024
Pratite nas
Srpska bokserka 19-godišnja Sara Ćirković osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 54 kilograma, na svom debitantskom nastupu na Evropskom prvenstvu, održanom u Beogradu. Ona je u finalu ubedljivo dobila Rumunku Lakramjoru Perijok.
U viš navrata Sara je slala daleko iskusniju protivnicu na pod. Već u prvoj rundi Rumunki je sudija odbrojavao nakon snažnog i preciznog udarca od strane 19-godišnje srpske bokserke. I sredinom druge runde Ćirkovićeva je zadala snažan direkt pravo u nos za novo sudijsko brojanje, i već tada se moglo naslutiti da se Srbiji smeši istorijsko zlato u seniorskoj konkurenciji.
Tako je i bilo!
Srećna i ponosna bila je Sara Ćirković koja je ispisala istoriju Srbije, u vidu prvog zlata ikada na nekom velikom takmičenju u seniorskoj konkurenciji.
Pod naletom adrenalina i emocija koje su je nosile, dala je jedno prilično hrabro obećanje – biće meda na Olimpijskim igrama u Parizu.
„Meč je bio jako dobar. Zadovoljna sam. Dobra protivnica, dobar tempo. Očekivala sam težak meč. Ono što mogu da obećam za Igre u Parizu, jeste da ću se dobro spremiti, tako da očekujte medalju“, poručila je sjajna srpska bokserka Sara Ćirković.
Odmah posle Sare, Srbiji su stigla još dva zlata. Natalija Šandrija i Kristina Kaluhova takođe su osvojile najsjajnija odličja. Drugo zlato Srbiji obezbedila je Natalija Šandrina i to pobedom nad Ruskinjom Nune Astrijan (4:1) u kategoriji do 60 kilograma, dok je treće zlato stiglo od Kristine Kaluhove u kategoriji do 63 kg, pobedom 3:2 na Elenom Babičevom iz Rusije.
Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah nakon konferencije za medije u sedištu MOK-a u Lozani - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2024
SPORT
Pretnja ruskim sportistima: „Za isticanje simbola – diskvalifikacija“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala