- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hamad ispao i ostao bez šanse da „osveti“ Dušana

© Sputnik / Lola ĐorđevićHamad Međedović
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2024
Pratite nas
Srpski teniser Hamad Međedović zaustavljen je u drugom kolu Mastersa u Madridu, pošto ga je pobedio Jirži Lehečka - 7:5, 6:4. Čehu je u oba seta bio dovoljan po brejk, kako bi eliminisao Pazaraca, koji bi da je prošao u naredno kolo imao priliku da osveti Dušana Lajovića, jer bi igrao sa Tijagom Monteiro. Brazilac je uspeo da šokira Cicipasa.
Šteta za Hamada Međedovića koji je pokazao zavidan nivo tenisa u španskoj prestonici, gde se glavnog žreba domogao posle dva trijumfa u kvalifikacijama.
Talentovani teniser iz Novog Pazara stigao je do Madrida iako je ove godine odigrao svega četiri meča u 2024. godini.
Agresivnom igrom se Hamad izborio za dve set lopte u prvom setu, nakon što je prethodno poveo 5:4, ali ih nije iskoristio.
Jirgen Klop - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2024
SPORT
Raspad Klopovog sistema – svađa i pretnja Salaha: „Ako progovorim...“ /foto, video/
Tada su „kola krenula nizbrdo“ i sve se raspalo. Lehečka je prvo izjednačio, a onda je već u narednom gemu uspeo da dođe do prvog brejka u meču, da bi na kraju slavio rezultatom 7:5, posle 47 minuta borbe.
Indisponiran je, očigledno, u tim trenucima bio 130. reket planete, pa je Međedović već na startu drugog seta dozvolio rivalu da mu ponovo „ukrade“ servis. Ekspresno je Lehečka, inače 31. na ATP rang-listi uspeo da potvrdi brejk sa samo jednim izgubljenim poenom.
Nije se dao Međedović, uspeo je u narednom servis gemu da odbrani čak šest brejk lopti i da dođe do prvog gema u drugom setu.
Kako se igralo gem za gem, bez brejka, do samog kraja, tako je Lehečka prošao u naredno kolo, gde će potpuno neočekivano igrati sa Brazilcem koji je eliminisao favorizovanog Stefanosa Cicipasa.
Zbog toga ostaje još veća žal, jer bi Međedović imao prilike da se nadigrava sa Monteirom, koji je prethodno poslao kući Dušana Lajovića.
Od srpskih tenisera u Madridu večeras, ne pre 21.30 na teren će izaći Miomir Kecmanović koji igra protiv Kaspera Ruda.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2024
SPORT
Idealan scenario za Nadalovu veličanstvenu penziju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala