- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sve je u percepiji... A malo i u kampanji

© AP Photo / Rick ScuteriDrejmond Grin
Drejmond Grin - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2024
Pratite nas
Džoel Embid, kamerunski košarkaš koji je nedavno postao Amerikanac, uživa neverovatnu zaštitu u NBA ligi, za razliku od drugih, daleko zaslužnijih igrača prema kojima je američki sistem više nego surov.
Embid je šokirao košarkašku javnost ponašanjem u utakmici protiv Njujorka, svojih 50 poena je bacio u senku zbog nasrtaja na rivale koji su prošli gotovo nekažnjeno.
Šutirao je protivnike, vikao na sudije, a na kraju je prošao samo sa jednom tehničkom greškom – nižeg ranga.
Džoel Embid - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2024
SPORT
Čovek kome je Amerika dozvolila da radi šta hoće – bez kazne /video/
Američka javnost nije previše komentarisala događaje, za razliku od slučaja, na primer Drejmonda Grina, višestrukog šampiona i bivšeg reprezentativca.
Grin je godinama unazad pod lupom zbog ponašanja sličnog Embidovom, tražena je za njega i doživotna suspenzija, a statistika koja se nedavno pojavila baca potpuno drugu senku na oba košarkaša.
Igrač Golden Stejta je za 970 utakmica odigranih u NBA ligi dobio 21 tehničku grešku, dok je Embid na 489 mečeva zavredeo dve takve sankcije više, što ga čini daleko prljavijim igračem od starijeg kolege.
Ipak, status koji Embid uživa ne čudi, njemu je prošle godine praktično poklonjena MVP nagrada kako Nikola Jokić ne bi bio trostruki uzastopni laureat, a njegova odluka da kao Kamerunac pogazi reč datu Francuskoj i obaveže se na igranje za američku reprezentaciju samo dodaje novi nivo zaštite njegovoj reputaciji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala