- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čovek kome je Amerika dozvolila da radi šta hoće – bez kazne /video/

© AP Photo / Charles KrupaDžoel Embid
Džoel Embid - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2024
Pratite nas
Džoel Embid, momak koji je izazvao gotovo diplomatski skandal gaženjem date reči Francuskoj i odlukom da postane državljanin i reprezentativac Amerike, ima neverovatan tretman u NBA ligi.
Viktor Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2024
SPORT
Viktor za jedinstvo Srbije – i nova srećna detinjstva
Embid je prošle sezone praktično na poklon dobio MVP priznanje, da Nikola Jokić ne bi triput uzastopno bio laureat, a u aktuelnoj je demonstrirao potpunu nemoć.
Ne samo da je muke mučio sa povredama, već i kada se vratio na parket, osim individualnog učinka, ništa dobro nije doneo svojoj ekipi Filadelfije – i čini se da je na putu da to ponovi.
Bez sumnje ekstremno talentovani košarkaš previše pažnje poklanja „kukanju“ i traženju zaštite od sudija koje ga ionako štite.
U meču koji je njegova Filadelfija morala da dobije da bi izbegla 3-0 u seriji sa Njujorkom, Embid je ubacio 50 poena, a svom učinku je dodao i nekoliko brutalnih udaraca upućenih rivalima.
Šutirao je Embid protivnike u međunožje, obarao ih kao kegle i povrh svega – vukao za noge dok bespomoćno sedi na parketu.
Za sve je kažnjen samo jednom nesportskom greškom, niže kategorije, što dovoljno svedoči o tome da ima status „belog medveda“ i da mu je sve dozvoljeno – pitanje je samo da li će se i kako snaći u FIBA pravilima na Olimpijskim igrama gde sasvim sigurno neće biti prilika da bez posledica maltretira protivnike i urla na sudije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala