- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Viktor za jedinstvo Srbije – i nova srećna detinjstva

© Sputnik / Lola ĐorđevićViktor Troicki
Viktor Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2024
Pratite nas
U vreme ekstremne polarizacije u društvu na navijače jednog ili drugog najvećeg kluba u Srbiji, obaveza onih koji predstavljaju celu Srbiju je da baš to rade – da ujedine. Nedavno je selektor fudbalera Dragan Stojković rekao da sa te pozicije mora da deluje neutralno, a korak dalje u zbližavanju napraviće selektor tenisera, Viktor Troicki.
Svoje prve veće teniske korake Troicki je napravio u TK Crvena zvezda, a iako osvedočeni navijač Partizana, on će se 27. aprila vratiti u klub iz detinjstva kako bi obogatio neka druga, nova detinjstva.
Delovalo bi kao sasvim normalna i logična stvar, ali u okolnostima kakve jesu, svaki izliv normalnosti se mora apostrofirati kao pozitivan primer.
Teniski klub Crvena zvezda saopštio je da i ove godine organizuje besplatnu prolećnu školu tenisa za decu od pet do devet godina, koja će trajati od 27. aprila do 26. maja.
U saopštenju se navodi da će javni čas biti organizovan 27. aprila od 11 časova na terenima TK Crvena zvezda uz prisustvo Troickog.
"Kao klub koji je po uspesima svojih takmičara decenijama na vrhu srpskog tenisa posebno smo posvećeni razvoju najmlađih koji su ponos kluba. Asovi poput Viktora Troickog, Slobodana Živojinovića, Jelene Janković i Nenada Zimonjića proslavili su ne samo TK Crvena zvezda već i Srbiju širom sveta", rekao je direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojinović.
On je potom uputio i poziv.
"Pozivamo decu i roditelje da mesec dana uživaju i probaju tenis kao sport i da se zabavljaju sa novim drugarima i našim iskusnim stručnjacima. Sve što je potrebno je dobro raspoloženje i osnovna sportska oprema, a sve ostalo je na nama", dodao je Vojinović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala