- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Rusiji priveden još jedan osumnjičeni za teroristički napad u „Krokusu“

© Sledstvennый komitet RF / Uđi u bazu fotografijaHapšenje lica umešanih u teroristički napad na "Krokus siti hol"
Hapšenje lica umešanih u teroristički napad na Krokus siti hol  - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2024
Pratite nas
Ruske snage bezbednosti privele su još jedno lice koje se sumnjiči da je umešano u teroristički napad u „Krokus siti holu“, saopšteno je Sputnjiku iz bezbednosnih organa.
„U okviru istrage u krivičnom postupku, koji je pokrenut povodom terorističkog napada u 'Krokusu', privedeno je još jedno lice“, rekao je naš sagovornik, ali nije naveo druge detalje.
Ruski mediji otkrili su da se radi o Džumohonu Kurbonovu kojem je ranije određeno zadržavanje na 15 dana zbog sitnog huliganizma

Napad na „Krokus siti hol“

U terorističkom napadu na posetioce koncerta 22. marta u „Krokus siti holu“ poginule su 144 osobe, od čega šestoro dece, a povređena je 551 osoba.
Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.
Iz njihovih izjava proizlazi da je napad izveden za novac, ali se za sada ne zna sa sigurnošću koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije.
Moskovski sud odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.
Pogledajte još:
Prezident Vladimir Putin provel soveщanie s členami pravitelьstva - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2024
RUSIJA
Putin: Svi umešani u teroristički napad u „Krokusu“ moraju biti kažnjeni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala