- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tramp spreman da obnovi savez sa Orbanom

© AP Photo / Szilard KoszticsakVideo poruka Donalda Trampa na skupu u Budimpešti Konzervativno-političke akcione konferencije
Video poruka Donalda Trampa na skupu u Budimpešti Konzervativno-političke
akcione konferencije  - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2024
Pratite nas
Bivši američki predsednik i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp izjavio je danas da je spreman da obnovi konzervativni savez sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.
Tramp je u video poruci naveo da se raduje bliskoj saradnji sa Orbanom kada bude, kako je naveo, još jednom položio zakletvu kao 47. predsednik SAD, preneo je AP.
On je Orbana nazvao velikim čovekom i istakao da je dok je bio predsednik SAD radio s njim na unapređenju vrednosti i interesa SAD i Mađarske.
Trampova poruka emitovana je na skupu u Budimpešti Konzervativno-političke akcione konferencije (CPAC) koja je najistaknutija konzervativna organizacija u SAD.
To je treći skup CPAC u Mađarskoj.
Orban je bio jedan od Trampovih najbližih saveznika u Evropi tokom njegovog predsedničkog mandata, a njih dvojica su se sastali na Floridi u martu.
Nakon njihovog sastanka, Orban je dao podršku Trampu i rekao da bi samo povratak Trampa u Belu kuću mogao da donese mir u Ukrajini.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala