- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Treću teniserku sveta Hrvati gađali i nazvali „majmunicom“: „Tu noć sam plakala“

© AFP 2023 / OSCAR DEL POZOKoko Gof
Koko Gof - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2024
Pratite nas
Koko Gof, treća teniserka sveta, otkrila je da je sa samo 12 godina doživela izuzetno neprijatnu situaciju na turniru u Francuskoj kada su je navijači iz Hrvatske vređali i gađali korom od pomorandže.
Sa samo 20 godina Koko Gof već ima sedam titula i to jednu sa Grend slema odnosno US Opena. O njenom talentu govorilo se još dok je bila devojčica, a iako je i dalje izuzetno mlada već piše istoriju belog sporta.
Put do uspeha nije joj bio lak, a tokom juniorske karijere susretala se i sa neprijatnim situacijama od kojih jednu posebno pamti.

„Sa 12 godina sam bila na turniru u Francuskoj. Tamo je na tribinama bila i grupa hrvatskih navijača koji su na mene bacali koru pomorandže i nazivali me majmunicom. Tu noć sam plakala, ali sam sledeći dan prešla preko toga. Verovatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, to iskustvo nije uticalo na mene“, rekla je mlada Amerikanka.

Nije ništa moglo da poremeti talentovanu Koko koja je sa 15 godina očarala svet kada je pobedila čuvenu Venus Vilijams u četvrtom kolu Vimbldona. Godinu dana ranije osvojila je prestižni „Ornadž Boul“ da bi ubrzo počela da se takmiči u seniorskom tenisu.
Mislim da sam zrelija od dece oko mene, niko ne zna šta je sa njegovim životom kada ima 15 godina. Ali ja sam uglavnom znala šta želim“, ispričala je američka teniserka.
Trenutno joj je najveća želja da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.
„Prođu me žmarci kada pomislim na to da ću predstavljati svoju zemlju. Toliko želim da osvojim zlato!“, poručila je ponosno Koko Gof.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2024
SPORT
Rubljov pobedio posle skoro dva meseca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala