- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rubljov pobedio posle skoro dva meseca

© THOMAS COEXAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2024
Pratite nas
Andrej Rubljov, ruski teniser, upisao je prvu pobedu posle gotovo dva meseca. Osmi reket sveta plasirao se u treće kolo mastersa u Madridu pobedom nad Argentincem Fakundom Bagnisom rezultatom 6:1, 6:4.
U velikoj krizi bio je Andrej Rubljov koji je na turnirima u Majamiju, Monte Karlu i Barseloni ispadao na startu. Poslednju pobedu ruski teniser upisao je pre tačno 50 dana protiv Endija Marija u Indijan Velsu, ali je i tada ispao već u trećem kolu kada ga je savladao Jirži Lehečka.
Nikako nije išlo Andreju koji je često bio izuzetno nervozan i nije mogao da pronađe svoj najbolji tenis, a onda je stigao u Madrid gde su se stvari konačno promenile.
U prvom kolu Rus je bio slobodan, dok je u drugom za 90 minuta savladao Fakunda Bagnisa koji nije imao gotovo nikakve šanse.
Na početku nije delovalo da će tako biti jer je Argentinac imao tri brejk lopte u prvom gemu. Nakon što ih je spasao Rubljov je napravio brejk, kasnije i još jedan i tako je bez problema osvojio prvi set.
Odmah je oduzeo servis gem protivniku i u narednom setu, ali je Bagnis uzvratio. U sedmom gemu Rubljov pravi još jedan brejk i time je kako se ispostavilo stavio tačku na meč.
Da li se zaista vraća u formu ili protivnik nije bio dovoljno dobar biće poznato u trećem kolu gde Andrej ima teži zadatak protiv Alehandra Davidoviča Fokine.
U narednu rundu plasirao se i Karlos Alkaras, španski teniser, koji je rutinski savladao Aleksandra Ševčenka, kazahstanskog tenisera ruskog porekla, rezultatom 6:2, 6:1. Mladi Španac u trećem kolu igraće protiv Tijaga Sejbota Vajlda.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2024
SPORT
Nagrada koju je zaslužio samo Novak Đoković
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala