- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nagrada koju je zaslužio samo Novak Đoković

© AP Photo / Manu FernandezNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, osvojio je petu Laureus nagradu za najboljeg sportistu, a kada se pogleda sve što je srpski as uradio 2023. godine jasno se dolazi do zaključka da konkurenciju nije ni imao.
Osim Novaka Đokovića za Laureus nagradu bili su nominovani još i Maks Ferstapen, šampion u Formuli 1, Armand Duplantis i Noa Lajls, atletičari i fudaleri Lionel Mesi i Erling Holand.
Iako su svi oni ostvarili velika dostignuća 2023. godine, bile su to nominacije i na osnovu stare slave pogotovo kada je reč o proslavljenom argentinskom fudbaleru. Sa druge strane bio je Novak koji je i sa 36 godina pomerao granice.
Srpski as osvojio je Australijan Open, Rolan Garos, US Open, dok je na Vimbldonu igrao finale. Na prvom mestu ATP liste ostao je preko 400 nedelja i postao je apsolutni rekorder po broju Grend slema titula jer sada ima 24. Osim toga osvojio je i završni masters, a godinu je završio sa sedam trofeja.
Španski „Punto di brejk“ pisao je o tome kako zapravo niko od nominovanih nije ni zaslužio nagradu osim Novaka.
„Ove godine na dodeli Laureus nagrada bilo je malo uzbuđenja oko toga koji sportista uzima glavnu nagradu, nije mogao biti niko drugi do Novak Đoković, trenutno jedan od najboljih sportista u istoriji, bez obzira na disciplinu“, pišu Španci.
Prvi reket sveta Laureus nagradu osvojio je još i 2012, 2015, 2016, 2019. godine i sa petom se izjednačio sa Rodžerom Federerom, legendarnim švajcarskim teniserom.
Nikola Jokić i Lebron Džejms - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2024
SPORT
Američki „osvetnici“ će imati mnogo vremena za pripremu duela sa Srbijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala