- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Američka firma traži kamermane sa borbenim iskustvom za rad u Rusiji /foto/

© AP Photo / John LocherAmerička zastava
Američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2024
Pratite nas
Neimenovana američka medijska kompanija objavila je oglas u kome traži kamermane sa iskustvom u borbenim dejstvima za neki posao u Rusiji: u cilju snimanja misterioznih „operacija“, kandidati moraju da znaju da koriste uređaje za noćno osmatranje, da govore engleski i ruski i da mogu bez problema da se kreću u panciru.
U oglasu se ne precizira gde je predviđen rad: da li u zoni borbenih operacija ili ne. Jedino se naglašava da će biti potrebno snimati neke operacije u različitim regionima Rusije. Obećana je plata od 700 dolara dnevno i pokrivanje troškova.
Od kandidata se kao minimum zahteva: iskustvo rada u vojnim jedinicama, koje su neposredno učestvovale u borbama; veština korišćenja uređaja za noćno osmatranje; dobra fizička forma, kako bi se bez problema kretali u panciru, noseći pritom na sebi više od 20 kilograma.
Firma takođe napominje da će pri razmatranju prijava prednost imati kamermani sa iskustvom u američkoj vojnoj službi na poziciji ratnog kamermana, ali je spremna da uzme u obzir i kandidate iz drugih zemalja. Od kandidata se takođe traži da govore ruski i engleski, kao i relevantno radno iskustvo.
Nacionalno groblje Arlington u blizini Vašingtona - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Groblja u SAD preplavljena humkama američkih plaćenika koji su poginuli u Ukrajini /video/
Oglas je objavljen na sajtu koji služi kao regruter. Tačan naziv poslodavca nije naveden. Istovremeno, u oglasu se ističe da mogu da konkurišu samo oni koji ispunjavaju sve navedene zahteve. U slučaju da kandidat ispunjava minimum traženih kvalifikacija, biće traženo da podnese odgovarajuća dokumenta. Bez njih se prijava neće uzimati u obzir.
Američke vlasti konstantno saopštavaju da ne planiraju da šalju svoje vojnike u Ukrajinu i ne odobravaju napade ukrajinskih snaga na ruske teritorije, izuzev onih, koje smatraju ukrajinskim. Istovremeno, mnogi plaćenici sa američkim državljanstvom već su poginuli u Ukrajini, uključujući na novim ruskim teritorijama.
Prethodno, Sputnjik je objavio
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala