- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Preminuo „kralj nameštaljki“ Velibor Džarovski

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2024
Pratite nas
Čuveni estradni menadžer Velibor Džarovski, kog su zvali „kralj nameštaljki“, koji je, kako je sam nebrojeno puta ponovio, namestio čak 80 mečeva, preminuo je u 75. godini, javili su mediji iz Severne Makedonije.
Džarovski je bio jedan izuzetno živopisan i autentičan lik. Ne zbog toga što je bio menadžer brojnim estradnim zvezdama još sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, već zbog toga što je među prvim počeo s nameštanjem utakmica.
Pa je tako s Veliborom Džarovskim bilo moguće da se jedna rukometna utakmica završi neverovatnim rezultatom 0:0!
Njegova najveća i najpoznatija „nameštaljka“ bio je meč četrte makedonske lige Leskoec – Velgošti, koji je, sada već davne 1971. godine, završen rezultatom 134:0!
Ne, nije greška, i da dobro ste pročitali! U fudbalu rezultat koji je „skrojio“ popularni Džaro 134:0 i rukomet bez golova.
Igor Duljaj - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2024
SPORT
Duljajeva poruka: „Vi ste ti – to ne sme da bude alibi“
Da, moguće je, e to vam je bio Velibor Džarovski, „kralj nameštaljki“, čovek koji je namestio oko 80 mečeva u raznoraznim sportovima i koji je svojevremeno bio menadžer Zdravku Čoliću, Bijelom Dugmetu, Miši Kovaču, Terezi Kesoviji i brojnim drugim pevačima i pevačicama.
Prvi meč koji je namestio bio je onaj između Jugokokte i Tikveša, za šta je Džaro platio 500.000 dinara da sve protekne onako kako je baš on zamislio.
Osim utakmica nameštao je i festivale, kao i izbor za mis. Bio je izuzetno harizmatična osoba, i maršal Tito ga je voleo i rekao da njega ne diraju, je to što on radi, radi na jedan izuzetno simpatičan način.
Vest da je u 75. godini posle kraće bolesti preminuo Velibor Džarovski potvrdila je njegova porodica.
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2024
SPORT
U Crnoj Gori promenljivo oblačno s tučom!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala