- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nikola se vratio – Amerika ponovo bruji

© Sputnik / Lola ĐorđevićNikola Topić
Nikola Topić  - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2024
Pratite nas
Nikola Topić, mladi reprezentativac Srbije, vratio se na teren posle pauze zbog povrede i odmah se ponovo našao na radaru medija u Americi.
Topić je konačno zaigrao za Zvezdu posle povrede, ali nije izvesno da će se dugo zadržati u crveno-belom dresu jer mu se predviđa odlazak u NBA već sledeće sezone.
Bličer riport Topića smešta na peto mesto drafta, što je napredak za četiri pozicije u odnosu na prethodnu prognozu.
Dalje, Topića poredi sa Goranom Dragićem, jednim od najboljih bekova sa jugoslovenskih prostora koji je zaigrao u NBA ligi.
„San Antonio deluje kao dobro mesto za Topića jer ekipi nužno treba vodeći plejmejker. Pitanje je da li će Sparsi ići po Topića ukoliko dobiju pravo biranja među prve tri ekipe. Ako budu ispod mogli bi da progledaju Topiću kroz prste zbog procenta šuta za tri i odbrane jer on ima različite načine za postizanje poena i sjajno dodaje loptu iako ima svega 18 godina“, navodi Bličer riport.
Ipak, u obzir se uzima i činjenica da dugo nije igrao zbog povrede.
„Neophodno je da bude dodatno posmatran kako bi se napravio detaljniji izveštaj o njegovoj igri dva na dva, napadu na obruč i završavanju poenima. Njegov skok šut nije toliko dobar, ali ima samopouzdanje u šutu i odlično izvodi slobodna bacanja“, navodi se.
Specijalizovani servis NBA Draft nije toliko optimističan po pitanju Topića i smešta ga čak na 14. poziciju i ekipu Portlanda, koja je u obnovi i mogla bi da bude zanimljiva za mladog srpskog igrača jer bi tu trebalo da dobije veću šansu u odnosu na ekipe iz vrha.
Izuzetno poverenje u Topića ima servis Ringer koji ga smešta u društvo Vasilija Micića i Alekseja Pokuševskog – u tim Šarlota za koji se očekuje da ima visoki treći izbor na draftu.
I oni porede Topića sa Dragićem navodeći da ima izuzetan osećaj za igru i veštinu s loptom.
„Senzacionalni poenter u reketu, poseduje varke telom i glavom, dobro se kreće, trebalo bi da ojača ramena zbog kontakata, ali to može lako da uradi. Brzo donosi odluke kao plejmejker, gotovo odmah dodaje loptu otvorenom igraču. Nije dobar u šutu, ima problema u odbrani, ali bi sve to mogao da popravi“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala