- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Radnik teže povređen od strujnog udara na železničkoj stanici u Pančevu

© Sputnik / Aleksandar MilačićVozilo Hitne pomoći
Vozilo Hitne pomoći - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2024
Pratite nas
Radnik firme koja obavlja poslove obezbeđenja, teže je povređen jutros od strujnog udara iz kontaktne mreže iznad pruge u železničkoj stanici „Pančevo glavna“, saopštila je „Infrastruktura železnice Srbije“.
Nesreća se dogodila nešto pre osam časova na petom koloseku, dok je radnik obilazio teretni voz i vagone koji su se nalazili u stanici. Radnik je tom prilikom ušao u strujno kolo kontaktne mreže iznad pruge i doživeo strujni udar.
U saopštenju se podseća da kroz kontaktnu mrežu prolazi struja visokog napona od 25.000 volti, a strujno kolo može da bude i po nekoliko metara od strujnih vodova.
„Iz Infrastrukture železnice Srbije“ objašnjavaju da u takvim slučajevima nije neophodno da se dodirnu vodovi, već je dovoljno da se samo uđe u strujno kolo i doživi strujni udar, koji se najčešće tragično završava.
To preduzeće još jednom upozorava i apeluje da se ne prilazi kontaktnoj mreži i zoni visokog napona iznad pruge, kao i da se poštuju propisi i svi znakovi upozorenja u blizini pruge, kako ljudski životi ne bi bili ugroženi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala