- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvanično: Jokić MVP kandidat – poznato ko mu gleda u leđa

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2024
Pratite nas
NBA liga je u noći između nedelje i ponedeljka saoštila da su Nikola Jokić, Šej Gildžes-Aleksander i Luka Dončić trojica košarkaša koji su u igri za osvajanje prestižnog MVP priznanja. Jasno je da je Srbin i dalje prvi favorit...
Sva trojica su bila najefikasniji u pobedama ili porazu svojih timova na startu plej-of serije.
Nikola Jokić je već dva puta dobijao trofej namenjen najkorisnijem košarkašu američke NBA lige, dok Slovenac i Kanađanin još nisu imali tu čast i privilegiju da ih neko i zvanično nazove najboljim, kada je NBA liga u pitanju.
Činjenica je da i da je košarkaški genije iz Sombora prošle sezone brutalno pokraden, jer je odigrao nestvarnu sezonu i vodio je Denver do istorijske šampionske titule, odnosno prstena, a MVP je bio Džoel Embid. Na kraju je Amerika delimično rešila da se iskupi i da ispravi nepravdu, time što je Jokiću dodelila MVP priznanje u velikom finalu, što se odnosi na plej-of seriju.
Adetokumbo, Embid i ostali su i zvanično otpali, ostala su trojica najužih kandidata na čelu sa Jokićem, koji ima daleko veće šanse da izađe kao pobednik iz trke sa Lukom Dončićem, za kog je rekao da zaslužuje u budućnosti da bude MVP, i sjajnim košgeterom Oklahome Šej Gildžus-Aleksanderom.
Podsetimo, Nikola Jokić predvodio je Denver do trijumfa na startu plej-of serije protiv Los Anđeles Lejkersa 114:103, dok je Dončić sa Dalasom doživeo poraz od Los Anđeles Klipersa - 109:97.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Ivica Zubac  - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2024
SPORT
Dalasovih osam za zaborav i Hrvat kao „iks faktor“ u Holivudu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala