- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Pojačana kontrola saobraćaja u Srbiji od 25. aprila do 1. maja

© Sputnik / Lola ĐorđevićPolicija
Policija  - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2024
Pratite nas
Pukovnik Zlatko Belencan iz Uprave saobraćajne policije najavio je da će saobraćajna policija u periodu od 25. aprila do 1. maja sprovesti mere pojačane kontrole saobraćaja, a 1. maja brzina će se meriti neprekidno, 24 sata, sa ciljem prevencije stradanja u saobraćaju.
Nakon što radar izmeri brzinu i ona bude nepropisna, objasnio je Belencan za Tanjug, na adresu vlasnika vozila stići će poziv da se izjasni ko je upravljao vozilom u datom trenutku, a ukoliko vlasnik to ne učini snosiće zakonske posledice.
„U narednom periodu imamo dve aktivnosti - prvo nedelja prevencije stradanja u saobraćajnim nezgodama i međunarodna akcija koja će se sprovoditi od 25. aprila do 1. maja s tim da treba reći da će se 1. maja sprovesti taj maraton - brzina kretanja bez zaustavljanja, i radiće se 24 časa, što znači da će se maksimalno korisititi svi merni uređaji u ovom periodu“, rekao je Belencan.
Naglasio je da će se u navedenom periodu na svim putevima koristiti maksimalan broj radarskih uređaja, kako stacionarni na auto-putu, Koridorima 10 i 11, ručni, kao i oni koji se nalaze u presretačima.
Belencan je rekao da je prosek smrtno stradalih u saobraćajnim nesrećama u Srbiji oko 500 na godišnjem nivou, ali da iako je to znatno manje nego na početku 21. veka, i dalje nisu zadovoljni.
„Postigli smo nivo smanjenja saobraćajnih nezgoda sa poginulima za 3,8 odsto na godišnjem nivou, ali naš plan je bio smanjenje od šest odsto. Kada govorimo o broju povređenih, 3.200 zadobilo je teške telesne povrede u saobraćajnim nezgodama, a čak 16.000 njih koji su lakše povređeni“, upozorio je Belencan.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala