Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: U udžbenicima će učiti kako smo se suprotstavljali onima koji misle da su bogovi

© Tanjug / Strahinja AćimovićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da otpor rezoluciji o Srebrenici pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija postaje sve veći. Naša borba traje, sačuvaćemo Srbiju i obraz srpskog naroda - u udžbenicima će učiti kako smo se suprotstavljali onima koji misle da su bogovi, naglasio je on.
"Inicijatori rezolucije o Srebrenici su računali da će imati najmanje 70 do 90 za, oko 60 uzdržano i maksimalnih 30 protiv. Neće biti takav rezultat. Otpor tome postaje sve veći. Biće interesantna ta igra, neće im biti to tako lako kako su zamislili. Biće više uzdržanih zemalja i protiv od onih koju su za", izjavio je Vučić za televiziju Pink.
Kazao je da je rezolucija došla kao predlog BiH, ali ne kao celovite BiH nego jednog naroda protiv drugog naroda.
"Oni ne žele u Savet bezbednosti jer bi tu naišli na ruski veto, već idu u Ujedinjene nacije gde očekuju da zapadni blok uz pomoć muslimanskih zemalja zada udarac Srbima", kazao je Vučić.
Dodao je i da je to nemačka ideja, podržana od strane NATO i svih ostalih.
"Pronašli su i Ruandu, pronašli su i Novi Zeland i Čile. Našli su i nekoliko zemalja koje su uvek bile sponzori takvih projekata, poput Malezije i Jordana. Pridodaje im se i Severna Makedonija, tako da nema tu velike filozofije. Hvala im na tome, valjda je to zahvalnost za ono što smo uradili za Skoplje. Video sam i Austriju tu, ništa čudno sa obzirom na sve ono što Šalenberg radi protiv naše zemlje. Znali su da bi Rusi i Kinezi stavili veto, i zato sada idu u GS UN, jer očekuju sigurnu većinu i hoće da zadaju udarac Srbima i Srbiji", naveo je Vučić.
Vučić navodi da sve više zemalja u svetu saznaje istinu o Srbiji i ističe da srpska borba traje i da neće biti laka.
"Videćemo tu ko je prijatelj, a ko nije prijatelj Srba i Srbije. Ko je prijatelj pravde, istine i međunarodnog prava, a ko nije", rekao je Vučić.

Sačuvaćemo Srbiju i obraz srpskog naroda. U udžbenicima će učiti kako smo se suprotstavljali onima koji misle da su bogovi, naglasio je on.

A ako budu imali više glasova za nego protiv, što je verovatno, dan posle podići ćemo srpske trobojke, srpske zastave i još snažnije, čvršće i odlučnije, uzdignute glave hodati i našim, i svetskim i bilo kojim drugim ulicama, dodao je.
Povodom predstojeće Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Vučić je izjavio da planira da razgovara sa predstavnicima više od 120 zemalja po pitanju rezolucije i da je do sada razgovarao sa predstavnicima 23 zemlje.
Vučić je rekao da sutra ima važan razgovor sa pomoćnikom sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsom O'Brajanom u Beogradu,
„Posle podne putujem u Njujork gde će se u GS UN videti ko je prijatelj Srbije i međunarodnog prava, a ko nije“, dodao je.
Vučić je, povodom komentara Aljbina Kurtija u vezi sa vežbom „Vihor 2024“ rekao:
„Mogli smo da vidimo veoma glupe komentare Aljbina Kurtija i njemu sličnih, koji su rekli – zamislite, Srbija sprovodi vežbu na 30 kilometara udaljenosti vazdušnom linijom od Kosova… Da napravimo vežbu u centru Beograda, da se malo udaljimo od Kurtija…“.
Govoreći o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, Vućić je rekao da izvestilac o prijemu Dora Bakojani nije ispunila svoju obavezu da dođe u Beograd i da razgovara sa Beogradom.
"Dva puta sam prihvatao razgovore sa njom, prihvatao da se vidim sa njom, prihvatao da razgovaramo video konferencijskom vezom, svaki put je otkazano", rekao je Vučić.
Pogledajte i:
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2024
SRBIJA
Vučić poručio Zapadu: Sram vas bilo, lažovi jedni, svi zajedno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala