- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

G7 poziva na deeskalaciju: Izbeći veći sukob Izraela i Irana

© AP Photo / Phil NobleMinistri spoljnih poslova zemalja G7 na sastanku u Liverpulu
Ministri spoljnih poslova zemalja G7 na sastanku u Liverpulu - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2024
Pratite nas
Ministri spoljnih poslova G7 pozvali su sve strane da izbegnu eskalaciju sukoba na Bliskom istoku i upozorili na uvođenje novih sankcija Iranu zbog njegovog napada dronovima i raketama na Izrael i pozvali obe strane da izbegnu širenje sukoba.
Zamenik italijanskog premijera i ministar spoljnih poslova Antonio Tajani, koji je predsedavao sastankom, rekao je da je dnevni red trodnevnog sastanka, koji je održan na Kapriju u Italiji, izmenjen radi razmatranja najnovijih dešavanja između Irana i Izraela.
„G7 je radio i radiće na deeskalaciji“, rekao je Tajani na završnoj konferenciji za novinare i istakao da će se G7 angažovati na deeskalaciji tenzija, postizanju dogovora o prekidu vatre, oslobađanju talaca i pružanju pomocći palestinskom narodu.
Ministri spoljnih poslova G7 osudili su nedavne napade Irana na Izrael, naglašavajući da G7 podržava bezbednost Izraela.
G7 okuplja Sjedinjene Američke Države, Kanadu, Veliku Britaniju, Francusku, Nemačku, Japan i Italiju, koja je ove godine predsedavajući.
Moskva, Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2024
RUSIJA
Zemlje G7: Rusija bi mogla da okonča ukrajinski sukob već danas
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala