- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Završena jedna od najboljih Bogdanovih sezona – Jović ima još jednu šansu

© AP Photo / Mike StewartBogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2024
Pratite nas
Košarkaši Atlante poraženi su od Čikaga (131:116) posle čega su završili ovu NBA sezonu. Bogdan Bogdanović bio je odličan tokom ovog meča, ali to nije bilo dovoljno da bi Hoksi došli do pobede. Majami je izgubio od Filadelfije (105:104) , ali će imati još jednu šansu i to upravo protiv Čikaga.
Dobro su Čikago Bulsi otvorili meč i već tada je bilo jasno da će Atlanta biti na mukama. Posle prve deonice već su imali dvocifrenu prednost (40:22). U drugoj deonici Hoksi su konačno proigrali, a trojke Bogdana Bogdanovića pomogle su da se smanji zaostatak.
Serija 17:2 za Čikago u trećoj deonici bila je kako se ispostavilo presudna jer je vraćena velika prednost koju košarkaši Atlante više nisu mogli da stignu.
Bogdanović je na parketu proveo 37 minuta, a za to vreme postigao je 21 poena i upisao pet skokova, četiri asistencije, kao i dve ukradene lopte. Kapiten reprezentacije Srbije šutirao je 5/8 za dva poena, dok sa distance nije bio precizan kao ume i pogodio je tri od deset trojki.
Dežonte Marej odigrao je sjajan meč, postigao je 30 poena, ali niko nije mogao da parira Kobi Vajtu koji je Čikago vodio do pobede sa 42 poena, devet skokova i šest asistencija. Njega je pratio Nikola Vučević sa 24 poena, 12 skokova i dve asistencije.
Iako ovo nije bila Bogdanova najbolja utakmica, ovu sezonu pamtiće kao jednu od boljih u karijeri jer je bio konstantan, najčešće je njegov doprinos bio od velike važnosti, a uz to je oborio i mnoge rekorde.
Za Atlantu je sezona gotova, a Čikago je nastavlja protiv Majamija koji je poražen od Filadelfije (105:104). Nikola Jović u tom meču postigao je pet poena i pet skokova.
Real Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2024
SPORT
Real posle penal drame izbacio Siti i plasirao se u polufinale Lige šampiona!
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala