- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dva horor scenarija za Barselonu i jedna teška optužba: „Uništeni smo“

© AP Photo / Joan MonfortBarselona
Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2024
Pratite nas
Barselona je ispala od Pari Sen Žermena u četvrtfinalu Lige šampiona, zbog debakla na Monžuiku – 1:4, uprkos prethodnoj pobedi u Parizu rezultatom 3:2. Crveni karton koji je sudija dodelio Arauhu bio je udarac od kog Katalonci nisu uspeli da se oporave.
Bolna je svaka eliminacija, bolna je i ova posebno, jer je trener Ćavi Ernandez optužio rumunskog sudiju Ištvana Kovača za takav scenario.
Ipak, eliminacija nije najgore što se desilo Kataloncima. Naime, bordo-plavi ostali su bez finansijske injekcije od čak 50 miliona evra jer neće biti akteri klupskog svetskog prvenstva koje je na programu 2025. godine na leto.
Trka za plasman vodila se između dva španska kluba, Barselone i Atletiko Madrida, a „jorgandžije“ koje su takođe eliminisane u četvrtfinalu Lige šampiona, uspele su da skupe više bodova i nađu se na pomenutom turniru, gde će čast Pirineja braniti još i Real Madrid.
Barselona prethodnih godina ima ozbiljnih finansijskih problema, još od odlaska Lea Mesija i finansijskog fer-pleja, pa joj je svaki milion dobro došao, a kamoli zagarantovanih 50 miliona za samo učešće, dok bi na to usledili brojni bonusi od sponzora i prodatih karata, TV prava...
Barselona se debaklom od Pari Sen Žermena pred svojim navijačima oprostila od toga, a trener Ćavi Ernandez je za sve okrivio sudiju.
Dembele, Mbape i Vitinja napunili su do vrha mrežu Ter Štegena, a ništa ne bi bilo tako, prema mišljenju Ćavija, da Rumun u 29. minutu nije pokazao direktan crveni karton Ronaldu Arauhu.
„Rekao sam sudiji da je bio grozan. Crveni karton Arauha je sve promenio. Da smo ostali izjednačeni na terenu, sve bi bilo drugačije. Stojim pri svojim rečima i rekao sam sudiji da je ond odlučio ovu utakmicu. Pravili smo i mi greške, ali na neke stvari ne možete da gledate i da ćutite“, rekao je Španac, koji je u drugom poluvremenu takođe isključen zbog prigovora.
Ćavi je imao samo reči hvale za svoje izabranike, koji su se borili do poslednjeg minuta u spektakularnom dvoboju sa Parižanima.
„Naša evropska sezona je okončana, čestitke momcima. Dali su sve od sebe u četvrtfinalu. Ne volim da komentarišem suđenje, ali sam ovoga puta morao. Osve što smo uradili u Evropi ove sezone, uništile su sudije“, zaključio je strateg Barselone, koji je najavio odlazak na kraju sezone.
Mediji u Kataloniji uveliko su krenuli da licitiraju sa njegovim naslednikom, a kao najozbiljniji kandidat pominje se bivši fudbaler Barselone i Ćavijev saigrač - Rafael Markez.
Pari Sen Žermen - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2024
SPORT
„Blickrig“ Dortmunda za polufinale Lige šampiona – PSŽ „uništio“ Barselonu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala