- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Panter u „novom odelu“ vodio Partizan do pobede nad Igokeom /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaš Partizana Kevin Panter
Košarkaš Partizana Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2024
Pratite nas
Košarkaši Partizana upisali su pobedu nad Igokeom rezultatom 94:85, u prvom četvrtfinalnom meču plej-ofa ABA lige. Crno-beli su pred svojim navijačima istrčali na parket „Beogradske arene“ u novim dresovima, a do trijumfa ih je vodio kapiten Kevin Panter sa 18 poena.
Izuzetno izjednačena i efikasna uvodna četvrtina počela je poenima Alekse Avramovića, koju je u svoju korist rešio Partizan rezultatom 27:23 uz visoke procente šuta za tri poena.
Preslikan scenario viđen je i u drugoj deonici. Tim Željka Obradovića ponovo je brojao do 27, a primio je pola koša manje nego u uvodnih 10 minuta.
Bruno Kaboklo bio je na devet poena, isto toliko imali su Džejms Naneli i Smit, dok je s druge strane fantastičan bio Mario Nakić.
Sin Partizanove legende Iva Nakića, ubacio je čak 15 od ukupnih 45 poena Igokee do poluvremena, imao je jš dve asistencije i isto toliko skokova za 16 minuta na parketu. Do kraja utakmice ubacio je još šest poena i bio je najefikasniji akter susreta.
Nastavak je doneo seriju gostiju iz Laktaša 7:0, pa je rezultat bio 54:52 i Obradović je morao da reaguje tajmautom.
Trgao se Partizan i odgovorio serijom 5:0, trojka, pa dvojka Kevina Pantera. Interesantno da se svaka od prve tri četvrtine završavala košem Igokee uz zvuk sirene, s obzirom na to da su gosti ubacili trojku, u odlučujući kvartal ušlo se rezultatatom 71:61.
Partizan je do najveće prednosti od +14 stigao početkom odlučujuće četvrtine posle koša Kevina Pantera, a zatim je Alen Smajlagić povisio na 16 razlike!
Usledio je promašaj Igokee i nova trojka Kevina Pantera - 84:65, koji je za tri šutirao 3/3 i imao je u tom trenutku 17 poena, te je bio najefikasniji u redovima crno-belih, a meč je okončao sa 18 poena. Partizan je na kraju slavio rezultatom 94:85 i revanširao se Igokei za poraz u Beogradu u ligaškom delu, kada su gosti imali daleko veće procente pogođenih šuteva.
Podsetimo, četvrtfinalna serija ABA lige igra se na dva dobijena meča. Crno-beli u nedelju gostuju Igokei u Laktašima od 18 časova.
Nikola Zečević - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2024
SPORT
Trofej posle 11 godina i iskrene reči kapitena za Sputnjik: „Emocije, adrenalin – još nismo svesni“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala