- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Trofej posle 11 godina i iskrene reči kapitena za Sputnjik: „Emocije, adrenalin – još nismo svesni“

© Foto : RK Partizan/Ustupljeno SputnjikuNikola Zečević
Nikola Zečević - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2024
Pratite nas
Srbija dugo nije gledala dramatičniju rukometnu utakmicu od one koju su u finalu Kupa priredili Partizan i Vojvodina, a u kojoj su crno-beli posle 11 godina došli do trofeja. Velike zasluge idu 22-godišnjem kapitenu Nikoli Zečeviću koji je prve utiske izneo za Sputnjik.
Rano je Nikola Zečević morao da se suoči sa kidanjem ligamenata kolena, možda i najgorom povredom za jednog sportistu, ali je to ostalo iza njega i bio je spreman da preuzme ulogu kapitena Partizana.
Sada je sa trakom oko ruke crno-belima doneo titulu na koju se čekalo više od jedne decenije i zbog toga je i ponosan i srećan.

„Posle tri dana sam odgledao utakmicu, bilo je baš teško i za gledanje, ali privukla je pažnju što je lepo za rukomet. Ovo je prvi trofej za Partizan ove godine, drago mi je što smo ga baš mi doneli. Posle dugog posta od 11 godina mnogo mi je drago što smo to učinili“, rekao je Zečević.

Partizan je Vojvodinu „slomio“ posle dva produžetka i penala, a utakmica je morala da bude i prekinuta zbog navijača koji su pravili nerede.
Rukometaši Vojvodine na samom isteku drugog produžetka imali su priliku za gol koji bi označio i pobedu, ali su se i tu spasili crno-beli. Sve su začinile odbrane Nemanje Marjanovića.
Takav spektakl dugo nije viđen, a koliko je bilo napeto najbolje zna kapiten.
„Preveliki adrenalin, nisam mogao da spavam posle utakmice. Posle tri godine u Partizanu da kao kapiten donesem trofej jako mi je drago. Puno je emocija, adrenalina, nismo još ni svesni, bićemo svesni na kraju kada se pogledamo u oči“, kroz osmeh priča levi bek Partizana koji još uvek pokušava da složi utiske.
© Foto : RK Partizan/ Ustupljeno SputnjikuNikola Zečević
Nikola Zečević - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2024
Nikola Zečević
Vojvodina je u jednom trenutku bila na pet golova prednosti, ali čak i tada crno-beli verovali su u pobedu.
„Rekao sam na poluvremenu da ne padaju glave, rukomet je igra koja se igra 60 minuta. Od prvog do poslednjeg smo svi verovali da možemo da pobedimo i da se vratimo. Znali smo da ima još 30 minuta, uz veru i hrabrost smo se vratili“, istakao je talentovani rukometaš.
Bio je Zečević važan deo ekipe, ali nije mogao da igra produžetke. Od povrede se oporavio, ali za kondiciju je potrebno još vremena, pa su tako u završnici počeli grčevi.
„Sve me je malo iscrpelo, utakmica je predugo trajala, igrao sam u oba pravca, počeli su grčevi, telo nije moglo da izdrži. Žao mi je zbog toga što nisam pomogao u produžecima, ali sam kasnije ušao da šutiram i bio sam siguran da dajem penal“, kaže Zečević.
Koliko god ovako nesvakidašnje utakmice bile teške, kako fizički tako i mentalno 22-godišnji rukometaš kaže da u njima uživa.
„Vratio sam se posle povrede na najbolji mogući način. Najviše volim te utakmice sa pritiskom za trofej jer najviše uživam, pogotovo kada su tu navijači. Izašao sam iz povrede ja još nisam prošao pripreme, nisam spreman kao što znam i mogu da budem, ali za ovakve utakmice ne znam šta da se desi odigrao bih“, poručuje Zečević koji i dalje uzbuđeno priča o finalu.
© Foto : RK Partizan/ Ustupljeno SputnjikuNikola Zečević
Nikola Zečević - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2024
Nikola Zečević
Osvajanje trofeja u Kupu ne znači i kraj sezone. Partizanovi apetiti porasli su posle velike pobede i sada žele „duplu krunu“, odnosno i titulu prvaka Srbije.
„Još uvek nije kraj, igramo polufinale lige sa Metaloplastikom, imamo priliku za još jedan torfej. Rekao sam to i momcima i da možemo da uzmemo duplu krunu i budemo ta zlatna generacija“, priča Zečević i dodaje da on i tim apsolutno veruju da mogu i do drugog trofeja.
„Naravno da verujemo, prvi put sam pobedio Vojvodinu od dolaska u Partizan. Naravno da sad svi moramo da verujemo, videli smo da nije nesalomiva, da može da se pobedi. Treba prvo gledati polufinale sa jednom jako dobrom ekipom koja igra jako dobro. Videli smo da možemo sa svima, mislim da najviše zavisimo od nas samih. Kao što smo i pokazali pobedivši Vojvodinu u sred Novog Sada“, poručio je mladi rukometaš.
Partizan je preporođen od dolaska Đorđa Ćirkovića, a tome svedoči i popularni „Zeka“.
„Ja sam kapitensku traku zadužio prošle sezone i samim tim je velika odgovornost jer Partizan je jako veliki klub, u Srbiji najveći. Svi na svetu znaju za Partizan i zbog košarke i fudbala, to je veliko ime, samim tim je to nosilo pritisak. Dolaskom novog trenera osetila se nova energija, sistem koji smo svi prihvatili i koji nam prija. Kada sam ponovo pogledao utakmicu, video sam kakve je zamisli imao, koliko nas je odlično vodio i kada je bilo napeto, svaka mu čast“, rekao je Zečević o svom treneru.
Uživa Nikola u Partizanu, ali se raduje i reprezentativnim obavezama. Za seniorsku reprezentaciju u meču kvalifikacije protiv Norveške prošle godine, a u mlađoj selekciji se i povredio. Sada čeka poziv novog selektora Borisa Rojevića, koji će se bez bilo kakve sumnje dogoditi jer Zečević važi za jednog od najtalentovanijih rukometaša mlađe generacije.
„Kada sam potpisao za Partizan, želja mi je bila da i debitujem za seniorsku reprezentaciju Srbije. To mi je omogućio Đerona, to je velika čast. Uvek ću biti tu i nikad neću odbijati poziv, to je nešto posebno, nešto što me ispunjava. Dao sam se na prvenstvu, tu sam se i povredio, ali za reprezentaciju bih sve učinio“, poručio je Nikola Zečević.
Nenad Dimitrijević - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2024
SPORT
Nenad je novim rekordom ponovo oduševio Rusiju /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala