- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Osmi avion tipa ATR 72-600 pridružio se floti Er Srbije

© Sputnik / Lola ĐorđevićPutnički avion
Putnički avion  - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2024
Pratite nas
Osmi avion Er Srbije tipa ATR 72-600, sleteo je na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Er Srbije u narednim danima.
Nova letelica stara je devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF, saopštila je Er Srbija.
U boje i oznake srpske nacionalne avio-kompanije avion je ofarban u Tuluzu, a od 10. marta bio je u proceduri primopredaje i tehničkih kontrola u Francuskoj.
"Naš osmi ATR tipa 72-600 upravo je sleteo na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu. Njegov dolazak predstavlja korak dalje u našem kontinuiranom radu na unapređenju regionalne flote i mreže destinacija. Ulaskom tog aviona u saobraćaj doprinećemo još boljoj povezanosti zemalja u regionu Zapadnog Balkana, a putnicima dati više mogućnosti za brza i udobna putovanja", rekao je izvršni direktor za saobraćaj Er Srbije Milan Malović.
Svih osam ATR letelica koje su do sada stigle u flotu Er Srbije imaju konfiguraciju od 70 do 72 sedišta marke "Geven Prestige" i "Acro", koja putnicima omogućavaju veći komfor i udobnost. Avioni su opremljeni sa dva turboprop motora, dugački su 27,17 metara i imaju raspon krila od 27,05 metara.
Najveća brzina koju mogu dostići tokom krstarenja iznosi oko 500 kilometara na čas, dok je maksimalni dolet sa punim kapacitetom oko 1.500 kilometara.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala