- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Savo „digao ruke“ od Bosne i Hercegovine – Savez mu se zahvalio

© Foto: FK PartizanSavo Milošević
Savo Milošević - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2024
Pratite nas
Proslavljeni fudbaler i donedavni rekorder i broju mečeva za nacionalni tim Srbije Savo Milošević, nije više selektor Bosne i Hercegovine, objavili su mediji iz BiH. Prema pisanju Dnevnog avaza, Savo je poručio čelnicima Saveza da želi da se okrene drugim izazovima, na šta su mu se oni zahvalili na dosadašnjoj saradnji.
Milošević i „zmajevi“ nisu uspeli da se izbore za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj ovog leta. Igrali su u baražu, ali su eliminisani od Ukrajine.
Tokom njegovog selektorskog mandata neretko se spekulisalo o naslednicima, ali je Savo Milošević ostao na klupi i vodio je Bosnu i Hercegovinu do samog kraja kvalifikacija, uključujući i meč baraža u kom su „zmajevi“ pali posle preokreta pred Dovbikom i drugovima u samom finišu susreta odigranom u Zenici – 2:1.
„Fudbalski savez Bosne i Hercegovine zahvaljuje se Miloševiću na predanom radu, trudu i profesionalnom odnosu tokom svog angažmana u reprezentaciji, te mu želi mnogo uspeha u nastavku profesionalne karijere“, stoji u saopštenju objavljenom na sajtu FS BiH.
Savo, koji je na selektorsku funkciju postavljen krajem septembra 2023. godine, vodio je Bosnu i Hercegovinu na pet mečeva, imao je jednu pobedu i to protiv Lihtenštajna na gostujćem terenu.
Kada je trenerska karijera Sava Miloševića u pitanju, on je osim Partizana vodio Olimpiju iz Ljubljane, bio je pomoćnik Branku Brnoviću u nacionalnom timu Crne Gore.
Kao potencijalni naslednik Sava Miloševića na klupi "zmajeva" pominje se legendarni Sergej Barbarez.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Jovan Ciga Sekulić - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2024
SPORT
Jovan Ciga Sekulić ispraćen na večni počinak – ujedinio zvezdaše i partizanovce za kraj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala