- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jovan Ciga Sekulić ispraćen na večni počinak – ujedinio zvezdaše i partizanovce za kraj

© Foto : FK Crvena zvezdaJovan Ciga Sekulić
Jovan Ciga Sekulić - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2024
Pratite nas
Čuveni sportski novinar Jovan Ciga Sekulić, koji je preminuo prošlog petka u 71. godini, ispraćen je danas na večni počinak. Na kremaciji na Novom groblju okupio se veliki ljudi kako bi odali poslednju počast velikom novinaru i još većem čoveku. Od porodice i rodbine, preko velikog broja prijatelja, pa sve do funkcionera i fudbalera Zvezde i Partizana.
Govor u kapeli prvo je održao bivši fudbaler Crvene zvezde Boško Đurovski, a posle njega i Cigin veliki prijatelj i višedecenijski kolega Gradimir Branković.
O tome da je Jovan Ciga Sekulić uspeo da okupi zvezdaše i partizanovce, najbolje govori njegova veličina, koliko je bio cenjen i poštovan od strane sportskih radnika o kojima je čitavu karijeru i život pisao.
Tako su na Novom groblju jedan pored drugog stajali Dragan Džajić, Nenad Bjeković, Vladimir Petrović Pižon, Ljubiša Tumbaković, Zoran Bata Mirković.
Ciga Sekulić je tokom bogate karijere osim Večernjih Novosti u kojima je proveo poslednjih duže od deceniju života, radio jš u redakcijama „Sporta“, „Blica“ i „Glasa javnosti“.
Iza sebe je ostavio suprugu Radu i ćerku Marinu, koja uveliko korača njegovim stopama i trenutno radi na TV Areni u koju je stigla iz Sport kluba.
Ante Budimir - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2024
SPORT
Penal za pamćenje – i večnu sramotu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala