- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šok pod Bagdalom – „davljenik“ oterao glavnokomandujućeg

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalske lopte
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2024
Pratite nas
Poraz Napretka iz Kruševca od poslednjeplasiranog Radnika na svom terenu u poslednjem, 30. kolu Supperlige, izazvao je tektonski potres pod Bagdalom. Trener Vladimir Gaćinović podneo je neopozivu ostavku, zbog kako je rekao, bruke i sramota koja se odnosi na prikazanu igru njegovog tima.
Uspeo je Gaćinović iz zone ispadanja da „dovuče“ čak do plej-ofa Superlige Napredak. Uspeo je da sruši i Partizan u Humskoj, izvojevao je velike i važne pobede, ali nije mogao da pređe preko poraza od „davljenika“ i tima koji je zakucan za dno tabele sa samo 17 bodova uz gol-razliku -22!
Napredak je pred svojim navijačima, pod Bagdalom, pao bez „ispaljenog metka“, dok su golove za tim iz Surdulice postigli Hajdarević u 12. minutu, odnosno Duronjić dva minuta pre isteka regularnih 90 minuta.
Temperamentni šef stručnog štaba, inače otac povremenog reprezentativca Mijata Gaćinovića, bio je toliko razočaran, da je po završetku susreta 30. kola odlučio da napusti ekipu.
„Ono što smo danas prezentovali publici u Kruševcu, je bruka i sramota. Očekivao sam da ne budemo u punom ritmu, jer igači znaju da se utakmice ne dobijaju u nedelju, nego ostalim danima. E, pa svakog od tih dana mi smo izgubili meč. Sve to iz nekih razloga, o kojima ne bih pričao trenutno. Nismo zaslužili bolje. Sebe smatram glavnokomandujućim i moja odgovornost je takođe tu. Ako je neko u klubu zadovoljan plej-ofom, ja nisam. Imam puno veće ambicije od onih koje trenutno napredak ima. Ovo ne liči na moj tim. Radnik je zaslužio da nas sa više razlike pobedi zbog nediscipline i neodgovornosti u igri. Očigledno je da su se neki igrači zadovoljili sitnim ambicijama. Sve dobro su fudbaleri sami krvavo izborili, ovaj meč to ne menja, ali da se sve to ruši na ovakav način je nedopustivo. Trebalo bi da nas je sramota zbog kruševačke publike koja ovo nije zaslužila“, istakao je Gaćinović.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Bajer Leverkuzen - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2024
SPORT
Nema više „Neverkuzena“ – „tripleta“ na talonu i savršen scenario za film!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala