- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nema više „Neverkuzena“ – „tripleta“ na talonu i savršen scenario za film!

© AP Photo / Martin MeissnerBajer Leverkuzen
Bajer Leverkuzen - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2024
Pratite nas
Bajer Leverkuzen je pod trenerskom palicom španskog čarobnjaka Ćabija Alonsa stigao do svoje prve titule u istoriji Bundeslige. Na taj način „obrisali“ su nadimak „Neverkuzen“, koji su im „prišili“ 2002. godine kada su ostali bez sva tri trofeja. Sada, 22 godine kasnije imaju priliku da osvoje tri trofeja, što bi bio idealan scenario za film!
Svi koji prate fudbal, sasvim sigurno pamte jedan od najvećih brodoloma u istoriji najvažnije sporedne stvari na svetu.
U rasponu od 26. aprila do 15. maja 2002. godine, Leverkuzen je imao četiri meča od kojih su čak tri bila za tri različita trofeja.
Pali su u trci za titulu Bundeslige sa Dortmundom, jer su izgubili od Nirnberga u gostima minimalnim rezultatom, dok su „milioneri“ savladali u ludom meču Hamburg rezultatom 4:3. Na taj način su ih prestigli i Leverkuzenova pobeda u poslednjem kolu protiv Herte bila je Pirova.
Usledilo je finale Kupa Nemačke u Berlinu sa Šalkeom. Povele su „aspirindžije“ preko Bugarina Dimitra Berbatova, da bi na kraju tim iz Gelzenkirhena slavio 4:2.
I već tada se nazirao istorijski neuspeh i nešto neverovatno. Ostali su ekspresno bez dva od tri trofeja.
A, šta tek reći za finale Lige šampiona protiv Real Madrida u neverovatnom i epskom meču, koji se i dan-danas prepričava među fudbalskim fanaticima i sladokuscima.
U Glazgovu su udarili na Realovu čuvenu generaciju „Galaktikosa“ i bili su bolji tim, prema mišljenju mnogih, ali su na kraju Madriđani došli do trofeja evrogolom Zinedina Zidana - 2:1.
Boban Marjanović - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2024
SPORT
Bobijev šou u Holivudu – besplatna piletina za sve /video/
Verovatno najlepši i najsavršeniji udarac koji je uputio legendarni Zi-Zu, ostavivši „aspirindžije“ stondirane, i tada im je nadenut nadimak Neverkuzen, tog 15. maja!
U prevodu, ukleti klub koji nikada ništa neće osvojiti.
Leverkuzen u suzama, šoku i neverici. Reke piva ispijene su od tuge, bola i nemoći.
Ali, sada, 22 godine kasnije veliki „kambek“ kluba iz Leverkuzena. Ponovo su u igri za identičan broj trofeja – 3, s tim što su jedan već osvojili.
Za promenu! I to istorijsku, ali su i te kako u igri za još dva. Trener Ćabi Alonso tradicionalno je, kao što to u Nemačkoj obično biva, ispolivan pivom iz džinovskih krigli i jasno je da će tek teći potoci piva, ovoga puta od sreće, ukoliko bude - 3/3!
Naime, Liverpul kao glavni favorit za osvajanje Lige Evrope, doživeo je šokantan poraz od Atalante na Enfildu rezultatom 3:0, pa će u Bergamu imati pakleno težak zadatak da nadoknadi ogroman zaostatak. Samim tim, Leverkuzen koji je rutinski izašao na kraj sa Vest Hemom u Nemačkoj u prvom meču četvrtfinala, izbio je u prvi plan za osvajanje trofeja, prema svetskim kladionicama.
I tu je ponovo taj čuveni Kup Nemačke, gde će Ćabijev zahuktali Bajer u finalu odmeriti snage sa drugoligašem Kajzerslauternom.
Sudeći kako igra Leverkuzen, kao i to da 43 meča ove sezone ne znaju za poraz, jasno je da su čuda moguća i da bi za njih sve moglo da se završi savršeno, što je sušta suprotnost od scenarija iz 2002. godine.
Bio bi to bez ikakve dileme savršen scenario za film!
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Ćabi Alonso - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2024
SPORT
Istorija je ispisana – čudesni Alonso „petardom“ odveo Aspirindžije do prve titule!
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2024
SPORT
Golgeterski njuh na delu – Jović pogodio za Milan /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala